Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Οδηγός ABS για σκάφη που τροφοδοτούνται με αμμωνία

0Ammonia ship 696x392

Δεδομένου ότι αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο η δυνατότητα της αμμωνίας να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της ναυτιλίας για απαλλαγή από τις ανθρακούχες ανθρακούχες δυναμικό, ο ABS έχει προχωρήσει στην υποστήριξη της έγκρισής της με τη δημοσίευση ηγετικών κατευθύνσεων για τον σχεδιασμό και την κατασκευή πλοίων που τροφοδοτούνται με αμμωνία.
Ο οδηγός ABS για τα πλοία που τροφοδοτούνται με αμμωνία καθορίζει κριτήρια σχεδιασμού ταξινόμησης για τις ρυθμίσεις, την κατασκευή, την εγκατάσταση και την έρευνα μηχανημάτων, εξοπλισμού και συστημάτων για σκάφη που λειτουργούν με αμμωνία ως καύσιμο για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων για το σκάφος, το πλήρωμα και το περιβάλλον.
"Ο κλάδος θεωρεί την αμμωνία ως ένα από τα μονοπάτια προς τους στόχους απαλλαγής από τις ανθρακούχες ανθρακούχες πηγές για μετά το 2030. Είναι ένα καύσιμο με υψηλό δυναμικό ως λύση για ναυτιλιακές εταιρείες που επιθυμούν να απεγκλωβίσουν τις δραστηριότητές τους από τις ανθρακούχες πηγές. Προσφέρει στους πλοιοκτήτες και τους φορείς εκμετάλλευσης ένα αποτύπωμα εκπομπών δεξαμενών μηδενικού άνθρακα, αλλά δεν είναι χωρίς προκλήσεις. Καθώς ο κλάδος αρχίζει να αξιολογεί σοβαρά τις λειτουργίες που τροφοδοτούνται με αμμωνία, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την ABS να παρέχει υποστήριξη και καθοδήγηση για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των κινδύνων και να κατανοήσει τις απαιτήσεις ασφάλειας», δήλωσε ο Γεώργιος Πλευράκης, Διευθυντής του ABS, Global Sustainability.
"Η αμμωνία είναι ένα καύσιμο μηδενικού άνθρακα για το οποίο προετοιμάζεται η παγκόσμια αγορά και ο ABS συμμετέχει σε έργα καυσίμων αμμωνίας με κορυφαίους βιομηχανικούς εταίρους σε όλο τον κόσμο. Κατανοούμε τις δυνατότητες που προσφέρει στους πλοιοκτήτες και τους φορείς εκμετάλλευσης, καθώς και τις μοναδικές προκλήσεις ασφάλειας που εισάγει στο σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία σκαφών που το χρησιμοποιούν για προώθηση ή παραγωγή ενέργειας. Ο ABS πρωτοπορεί στην κατανόηση του σχεδιασμού και της λειτουργίας των σκαφών που τροφοδοτούνται με αμμωνία και ο οδηγός αυτός υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε την ασφαλή υιοθέτησή του από τη βιομηχανία»,Patrick Ryan, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του ABS, Global Engineering and Technology.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter