Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο DNV βλέπει τη θαλάσσια ενεργειακή μετάβαση να αποκτά δυναμική

rypoi naftilia 057288

Η μετάβαση μηδενικής περιεκτικότητας σε άνθρακα της ναυτιλίας αποκτά ήδη δυναμική, αλλά η μετάβαση σε νέα καύσιμα δεν πρόκειται να είναι ομοιόμορφη εκτιμά ο DNV.

Περίπου το 12% των νέων κατασκευών που παραγγέλλονται επί του παρόντος είναι εξοπλισμένα με εναλλακτικά συστήματα καυσίμων, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του DNV για τις θαλάσσιες προβλέψεις για το 2050. Αυτό είναι διπλάσιο από το 6% που ανέφερε o νηογνώμονας πριν από ένα χρόνο.
Αν και η ναυτιλία πιέζει για την ανάπτυξη εναλλακτικών καυσίμων για να τη βοηθήσει να απεξαρτηθεί από τις ανθρακούχες εκπομπές, οι εκτιμήσεις του DNV αναμένουν ότι η κατανάλωση καυσίμου ουδέτερης ως προς τον άνθρακα θα αυξηθεί στα τέλη της δεκαετίας του 2030 ή στα μέσα της δεκαετίας του 2040, φθάνοντας μεταξύ 60% και 100% του μείγματος καυσίμων το 2050, ανάλογα με το σενάριο απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές.
Εξετάζοντας τις παραγγελίες για νεότευκτα πλοία τα επόμενα χρόνια, η έκθεση τοποθετεί το υγροποιημένο φυσικό αέριο ως καύσιμο για τα μεγάλα πλοία, ενώ οι μπαταρίες για πλήρως ηλεκτρικές ή εν μέρει ηλεκτρικές λειτουργίες θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον τομέα των μικρών αποστάσεων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter