Σαβ05042024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συζητήσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ναυτιλία

rypoi naftilia 057288

Με τη σύνοδο κορυφής για το κλίμα που φιλοξενείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες να θεωρείται ζωτικής σημασίας πρόδρομος της COP26 και της Επιτροπής Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (MEPC) του ΙΜΟ, οι ναυτιλιακοί φορείς θέλουν οι ηγέτες σε παγκόσμια κλίμακα να θέσουν το πολιτικό τους βάρος πίσω από την επιθυμία της ναυτιλιακής βιομηχανίας να εξαλείψει το 2% του συνόλου του παγκόσμιου CO2 που εκπέμπει ο τομέας.
Ναυτιλιακοί φορείς BIMCO, CLIA, Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Συμβούλιο, μαζί με άλλους βιομηχανικούς ομίλους, έχουν υποβάλει πρόταση στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), ζητώντας να προωθήσει τις συζητήσεις σχετικά με τα MBMs. Τα μέτρα αυτά θα είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή κινήτρων για τη μετάβαση του παγκόσμιου στόλου σε νέα καύσιμα και τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι ακριβότερες από αυτές που χρησιμοποιούνται σήμερα.
Οι ηγέτες της ναυτιλίας πιστεύουν ότι τώρα είναι η ώρα για τα κράτη μέλη του ΙΜΟ να εξετάσουν το ρόλο των MBMs, έτσι ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν και να εφαρμοστούν μέτρα για τη διευκόλυνση της υιοθέτησης τεχνολογιών μηδενικού άνθρακα και εμπορικά βιώσιμων πλοίων μηδενικών ανθρακούχων εκπομπών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter