Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ξεκίνησε η Περιβαλλοντική Εκστρατεία της HELMEPA στη Χαλκίδα

helmepa-ekthesi-xalkida-2014

Ξεκίνησε την Τρίτη 6 Μαΐου, η Εκστρατεία Ενημέρωσης της HELMEPA για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες στην πόλη της Χαλκίδας, δωδέκατο και τελευταίο σταθμό αυτής της πρωτοβουλίας που υποστήριξε για 3 χρόνια το Βρετανικό κοινωφελές ίδρυμα Lloyd's Register Foundation (the Foundation).

Η Έκθεση με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία, Επιστήμες και Μηχανική», που φιλοξενείται στο κτιριακό συγκρότημα του Δήμου Χαλκιδέων στην παραλία «Αστέρια», δέχτηκε τις πρώτες οργανωμένες επισκέψεις μαθητών Δημοτικών Σχολείων της Χαλκίδας που θα συνεχιστούν καθημερινά έως την 15 Μαΐου. Συνολικά αναμένεται 1.000 μαθητές της πόλης και άλλων περιοχών της Εύβοιας να ξεναγηθούν στην Έκθεση από στελέχη της HELMEPA.

Χθες, πραγματοποιήθηκε επίσης Ημερίδα με θέμα "Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος" σε συνεργασία με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας και με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και ευαισθητοποιημένων πολιτών.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες εκ μέρους της HELMEPA, ο κ. Κ. Τριανταφύλλου του Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης έκανε σύντομη αναδρομή στην εξέλιξη της Εκστρατείας και παρουσίασε στοιχεία για τη ρύπανση με στερεά απορρίμματα σε Ελλάδα και Μεσόγειο. Στη συνέχεια, ο κ. Χ. Ιωακείμιδης του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) παρουσίασε το ερευνητικό πρόγραμμα PERSEUS εστιάζοντας στις δράσεις που απευθύνονται στην εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία γενικότερα. Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Θ. Καλαμπαλίκη αναφέρθηκε στην προσέγγιση της θαλάσσιας ρύπανσης μέσα από τη σύγχρονη παιδική λογοτεχνία, ενώ η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του προγράμματος «Παιδική HELMEPA» από την κα Μ. Κτιστάκη του Τομέα Περιβ/κής Ενημέρωσης της HELMEPA.

Στη συζήτηση που ακολούθησε πολλοί ήταν οι εκπαιδευτικοί που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να εντάξουν τους μαθητές τους στο πρόγραμμα της επόμενης σχολικής χρονιάς εστιάζοντας έτσι τις δράσεις τους στο θαλάσσιο περιβάλλον και τη σημασία τους για την Εύβοια αλλά και γενικότερα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter