Πεμ10102024

Last updateΠεμ, 10 Οκτ 2024 5pm

Στυλιανίδης: «Πρέπει να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε όλοι τις διεθνείς εμπορικές οδούς ώστε να διασφαλίσουμε την ευημερία και την πρόοδο των κοινωνιών μας»

0Stylia98

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται συλλογικά με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) για την προώθηση της από -ανθρακοποίησης της ναυτιλίας με έναν φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό τρόπο». Τη δέσμευση αυτή της χώρας μας επισήμανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, στην παρέμβασή του στο "2024 Φόρουμ για την Πράσινη και Βιώσιμη Ανάπτυξη και το Παγκόσμιο Φόρουμ για το Εμπόριο (2024 Green Growth Sustainable Development Forum and Global Forum on Trade. GGSD GTF Forum). Το Φόρουμ διοργάνωσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο Παρίσι στις 10 – 11/10/2024.

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι η Ελλάδα ως η μεγαλύτερη δύναμη στην παγκόσμια ναυτιλία, έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες από – ανθρακοποίησης και ανάπτυξης εναλλακτικών καυσίμων, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες και το έργο του ΙΜΟ.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία και αστάθεια που προκαλούν η κρίση στη Μέση Ανατολή και στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς και η επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ανέδειξε το γεγονός ότι η παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα έχει επηρεαστεί άμεσα από τις εξελίξεις αυτές οι οποίες έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα. «Ο συλλογικός μας στόχος» επισήμανε ο κ. Στυλιανίδης, «είναι η προστασία και η διαφύλαξη των διεθνών εμπορικών οδών. Αυτό είναι ουσιώδες για να διασφαλίσουμε την ευημερία και την πρόοδο των κοινωνιών μας».

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο οποίος ήταν επίσημος προσκεκλημένος του ΟΟΣΑ στο 2024 GGSD GTF Forum, είχε διμερή συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού κ. Mathias.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter