Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

IACS: Την 1η Ιουλίου σε ισχύ οι unified requirements E26 and E27

0IACS

Σε μια εποχή που οι ταχείες εξελίξεις στη θαλάσσια συνδεσιμότητα και την τεχνολογία επί των πλοίων αφήνουν τα δίκτυα πλοίων όλο και πιο ευάλωτα σε επιθέσεις, οι ενοποιημένες απαιτήσεις E26 και E27 της Διεθνούς Ένωσης Νηογνωμόνων (IACS) στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση της συχνότητας και των επιπτώσεων των περιστατικών στον κυβερνοχώρο στη θάλασσα.

Οι UR, οι οποίες εγκρίθηκαν αρχικά τον Απρίλιο του 2022, αποσύρθηκαν πριν από την προγραμματισμένη εφαρμογή τους την 1η Ιανουαρίου 2024. Ωστόσο, οι αναθεωρημένες εκδόσεις των E26 και E27 —που εγκρίθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2023 και τον Νοέμβριο του 2023, αντίστοιχα— πρόκειται πλέον να τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2024.

Το UR E26 στοχεύει να εξασφαλίσει την ασφαλή ενσωμάτωση του εξοπλισμού Λειτουργικής Τεχνολογίας (OT) και Πληροφορικής (IT) στο δίκτυο του πλοίου κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, της κατασκευής, της θέσης σε λειτουργία και της λειτουργικής ζωής του πλοίου. Πρεοτείνει την λειτουργία ως μία συλλογική οντότητα για την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο και καλύπτει πέντε βασικές πτυχές: αναγνώριση εξοπλισμού, προστασία, ανίχνευση επίθεσης, απόκριση και ανάκτηση.

Το UR E27 στοχεύει να διασφαλίσει ότι η ακεραιότητα του συστήματος διασφαλίζεται και είναι κυβερνοθωρακισμένο από τρίτους προμηθευτές εξοπλισμού. Αυτό το UR παρέχει απαιτήσεις για την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο των συστημάτων και του εξοπλισμού επί του πλοίου και παρέχει πρόσθετες απαιτήσεις σχετικά με τη διεπαφή μεταξύ χρηστών και συστημάτων που βασίζονται σε υπολογιστή επί του πλοίου, καθώς και στις απαιτήσεις σχεδιασμού και ανάπτυξης προϊόντων για νέες συσκευές πριν από την εφαρμογή τους στα πλοία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter