Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ενισχύει το DNV την πλατφόρμα δεδομένων Alternative Fuels Insight

0DNV

Στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την επιτάχυνση της απαλλαγής της ναυτιλίας από τις ανθρακούχες εκπομπές, ο νηογνώμονας DNV ενίσχυσε την πλατφόρμα δεδομένων Alternative Fuels Insight (AFI) προσθέτοντας νέα καύσιμα χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών, συμπεριλαμβανομένης της μεθανόλης, της αμμωνίας, του υδρογόνου και του υγραερίου.
Το DNV δήλωσε ότι η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες για τα καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα, εκτός από τα υπάρχοντα δεδομένα για το LNG, τις μπαταρίες και τα scrubbers. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει επίσης βελτιωμένη παρακολούθηση της τιμής των καυσίμων που υποστηρίζεται από τον πάροχο πληροφοριών τιμών Argus, καθώς και μια δυνατότητα crowdsourcing για την απόκτηση πληροφοριών από τους χρήστες της.
Μέσω της συνεργασίας με την Argus για τις τιμές των ναυτιλιακών καυσίμων, η μονάδα τιμών καυσίμων της AFI θα παρέχει νέες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές των εναλλακτικών καυσίμων σε εβδομαδιαία και μηνιαία βάση με περιφερειακά και συγκριτική αξιολόγηση για συγκρίσεις με συμβατικά καύσιμα.
Μεταξύ των πληροφοριών για τις τιμές, θα βρεθεί επίσης μια επισκόπηση για επιλεγμένα βιοκαύσιμα, συμπεριλαμβανομένης της βιομεθανόλης καθώς και της πράσινης αμμωνίας, ανέφερε το DNV. Το DNV επεσήμανε ότι μέχρι τώρα οι περισσότερες πληροφορίες στην πλατφόρμα έχουν ενημερωθεί από τη δική της ομάδα. Ωστόσο, επεκτείνοντας την παροχή δεδομένων και αυξάνοντας σταδιακά το εύρος των δεδομένων, η εταιρεία δήλωσε ότι βλέπει την πλατφόρμα ως έναν εξαιρετικό καταλύτη για τη συνεργασία του κλάδου.
Αποκάλυψε ότι, μέσω της συμμετοχής στο crowdsourcing πληροφοριών που επαληθεύονται από την DNV, οι συνεισφέροντες φορείς, όπως ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια, θα έχουν πρόσβαση σε premium περιεχόμενο στην πλατφόρμα AFI. Η πλατφόρμα AFI καλύπτει τόσο την τεχνολογία εναλλακτικών καυσίμων για πλοία όσο και τις υποδομές ανεφοδιασμού και παρέχει μια πλήρη επισκόπηση της ανάπτυξης και της υιοθέτησης εναλλακτικών καυσίμων και τεχνολογιών.
Επιτρέπει στα ενδιαφερόμενα μέρη στον τομέα της ναυτιλίας να αξιολογούν και να αναλύουν την υιοθέτηση εναλλακτικών καυσίμων και τεχνολογιών μέσω της χρήσης εργαλείων απεικόνισης δεδομένων και εμφανίζει επίσης τις τάσεις χρήσης εναλλακτικών καυσίμων, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των πλοίων εν λειτουργία, κατόπιν παραγγελίας ή συμβεβλημένων με τη χρήση των εν λόγω καυσίμων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter