Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ένας χάρτης για την γυναίκα στη ναυτιλία

0diversity charter web smaller

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS), που αντιπροσωπεύει πάνω από το 80% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου, εγκαινίασε σήμερα το Maritime Diversity and Inclusion Charter με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (IWD).
Ο Χάρτης δημιουργήθηκε για να ενθαρρύνει τις ναυτιλιακές εταιρείες να βελτιώνουν και να επανεξετάζουν ετησίως τις πρακτικές ποικιλομορφίας και ένταξης και να δημιουργούν ευκαιρίες για όλους, ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή, την εθνοτική καταγωγή, την εθνικότητα, την αναπηρία, την ηλικία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή τη θρησκεία τους. Ο Έκθεση εργατικού δυναμικού ναυτικών για το 2021 σημειώνει ότι λιγότερο από το 2% των ναυτικών είναι γυναίκες.
Αναπτύχθηκε σε διάστημα 18 μηνών, σε συνεργασία με την Επιτροπή Διαφορετικότητας του ICS και την Επιτροπή Γυναικών, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιρειών, φιλανθρωπικών οργανώσεων και συνδικάτων σε όλο τον κόσμο, και έχει λάβει τη συμβολή και την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter