Πεμ05162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Kuehne+Nagel: Από το 2024 πλοία με εναλλακτικά καύσιμα

kuehne

Ο γίγαντας των logistics με έδρα την Ελβετία ο όμιλος Kuehne+Nagel συνεργάζεται με τη νορβηγική εταιρεία παραγωγής «πράσινων» καυσίμων Aker Clean Hydrogen για να συμπεριλάβει το υδρογόνο, την αμμωνία και τη μεθανόλη στο portfolio των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.


Τα πρώτα πλοία με κινητήρες που μπορούν να λειτουργούν με αυτές τις εναλλακτικές λύσεις καυσίμου αναμένεται να «πέσουν» στο νερό το 2024. Οι δυο εταιρείες δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν για να βοηθήσουν στην επέκταση των μη ορυκτών καυσίμων στη ναυτιλία, με την Aker Clean Hydrogen να εξασφαλίζει πρόσβαση σε πράσινα καύσιμα ενώ η Kuehne+Nagel θα διεκπεραιώνει συμβολαίων για φιλικά προς το περιβάλλον πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβώτια σε συνεργασία με τους carriers.
Συνομιλίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη με liners που συμμερίζονται τη φιλοδοξία μιας ναυτιλίας χωρίς ορυκτά καύσιμα και που θέλουν να μετατρέψουν πλοία και κινητήρες σε κινητήρες υδρογόνου, αμμωνίας και μεθανόλης, δήλωσε η Aker Clean Hydrogen. Μέσω συνεργασιών με αυτούς τους μεταφορείς, οι πελάτες της Kuehne+Nagel θα πρέπει στο μέλλον να μπορούν να αγοράζουν την κατάλληλη ποσότητα πράσινων καυσίμων για το φορτίο τους μέσω του λεγόμενου "Mass-Balance-Concept" και να αποφεύγουν τις εκπομπές CO2 στις αλυσίδες εφοδιασμού τους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter