Πεμ05162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Xclusiv: Επίκειται άνοδος των τιμών διάλυσης

dialitiria

Οι τιμές διάλυσης είχαν μειωθεί τον τελευταίο μήνα του 2021, αλλά το 2022 παρατηρούμε σημαντική αύξηση, η οποία αποδίδεται κυρίως στην παγκόσμια τιμή του χάλυβα που έχει αυξηθεί περισσότερο από 10% σε ετήσια βάση εν μέσω περιορισμένης προσφοράς.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο ναυλομεσιτικός οίκος Xclusiv, οι περισσότεροι αναλυτές μιλούν για επικείμενη σημαντική αύξηση της ζήτησης καθώς ανακάμπτουν οι τομείς των κατασκευών και των υποδομών.

Εν τω μεταξύ, η παραγωγή χάλυβα στην Κίνα είναι περιορισμένη για το πρώτο τρίμηνο του 2022 λόγω της συντήρησης των εργοστασίων και των προσπαθειών της κυβέρνησης να περιορίσει τις εκπομπές CO2 και τη ρύπανση. Προφανώς, ο στόχος για οικονομία ουδέτερη σε άνθρακα το 2050 θα επηρεάσει σημαντικά την παραγωγή χάλυβα. Όπως υπολόγισε η Euronav, ο χάλυβας που παράγεται από σκραπ απαιτεί λιγότερη ενέργεια από τον χάλυβα που παράγεται από σιδηρομετάλλευμα, κάτι που μεταφράζεται σε έως και 70% μειωμένες εκπομπές. Αυτό δείχνει ότι η σταθερή ζήτηση για χάλυβα σε συμμόρφωση με τις περιβαλλοντικές ανησυχίες καθιστά υψηλή τη δυνατότητα συνεχούς και διαρκούς ανάγκης για σκραπ, αυξάνοντας την ανάγκη για διάλυση πλοίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter