Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διάλογος ESC-ECSA-WSC για την εφοδιαστική

0koyti

Φορείς της εφοδιαστικής συναντήθηκαν προχθές για να συζητήσουν τα αίτια και τις επιπτώσεις της πρόσφατης διαταραχής της εφοδιαστικής αλυσίδας που συμπίπτει με την πανδημία COVID 19. Η συνεδρίαση συγκέντρωσε ευρεία εκπροσώπηση των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αποστολέων (ECS) και του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Συμβουλίου (WSC) και της Γραμματείας των Ενώσεων Πλοιοκτητών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (ECSA). Αυτή είναι η πρώτη από μια προγραμματισμένη σειρά συναντήσεων μεταξύ φορτωτές και μεταφορέων, σε μια κοινή προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων μέσω διαλόγου και βελτίωσης της αμοιβαίας κατανόησης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει κάθε μέρος. Ελπίζουμε ότι αυτά θα κοιτάξουν επίσης πέρα από τις τρέχουσες διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας για να αντιμετωπίσουν ένα ευρύτερο σύνολο κοινών μελλοντικών θεμάτων, όπως η απαλλαγή από τις ανθρακούχες ανθρακούχες τομάτες και η ψηφιοποίηση.
Τους τελευταίους 18 μήνες ζητήματα εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους παρόχους logistics, που συμπίπτουν με την πανδημία COVID 19. Οι αιτίες είναι πολλαπλές και περίπλοκες: διακυμάνσεις της προσφοράς και της ζήτησης, διαταρασσόμενα καταναλωτικά πρότυπα, εναλλακτική προμήθεια προϊόντων, τοπικά lockdowns, υποδομές με συμφόρηση και ελλείψεις εργατικού δυναμικού. Η αξιοπιστία των υπηρεσιών, τα επιχειρηματικά μοντέλα και πάνω στην ώρα οι αλυσίδες εφοδιασμού έχουν δοκιμαστεί στα όρια. Αυτή η πρωτοβουλία ESC-ECSA-WSC αποσκοπεί σε καλύτερη συνεργασία μεταξύ των εταίρων της εφοδιαστικής αλυσίδας και υγιέστερη λειτουργία των αλυσίδων εφοδιασμού.
Ο διάλογος ξεκίνησε με μια ειλικρινή και θετική συζήτηση σχετικά με τα αίτια και τις επιπτώσεις της πρόσφατης διαταραχής της εφοδιαστικής αλυσίδας. Στη συνέχεια, η συζήτηση στράφηκε στην ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με δράσεις και μέτρα που είχαν ανακουφίσει τα επιχειρησιακά εμπόδια και εκείνα που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά εάν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένα ζητήματα. Ορισμένα από αυτά τα στοιχεία, όπως η συνεργασία για τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των μερών της εφοδιαστικής αλυσίδας και η επίτευξη καλύτερης προβολής και πρόβλεψης της εφοδιαστικής αλυσίδας βραχυπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα, θα προωθηθούν για περαιτέρω εξέταση. Θα διερευνηθεί επίσης ο πιο μακροπρόθεσμος διάλογος όσον αφορά την απαλλαγή των αλυσίδων εφοδιασμού από τις ανθρακούχες πηγές.
Ο John Butler, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της WSC εξηγεί: «Οι μεταφορείς εξαρτώνται από τους αποστολείς για την επιχείρησή τους και οι αποστολείς εξαρτώνται από τους μεταφορείς για να μεταφέρουν τα προϊόντα τους στην αγορά. Μόνο με τη συνεργασία και την προσπάθεια να προσδιορίσουμε ποιες δράσεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να λειτουργήσουν προς όφελος όλων μπορούμε να ξεπεράσουμε τις τρέχουσες προκλήσεις και να οικοδομήσουμε ισχυρότερα μακροπρόθεσμα θεμέλια για το μέλλον.»
Ο Denis Choumert, Αντιπρόεδρος της ΟΚΕ, συμφώνησε: «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα μέλη της ESC, του WSC και του ECSA επιθυμούν να συνεχίσουν αυτόν τον διάλογο, έτσι ώστε οι μεταφορείς και οι αποστολείς να μπορούν να συνομιλούν μεταξύ τους και όχι μεταξύ τους και έτσι να χτίζουν πιο ισχυρές αλυσίδες εφοδιασμού για την εξυπηρέτηση των πελατών. Θέλουμε να βελτιώσουμε την αμοιβαία κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει κάθε μέρος και να σημειώσουμε πρόοδο μέσω της εταιρικής σχέσης και όχι μέσω συγκρούσεων".
Η Luisa Puccio, Διευθύντρια Ναυτιλιακής και Εμπορικής Πολιτικής της ECSA, αναγνώρισε επίσης τη σημασία του διαλόγου: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο διάλογος μπορεί να προωθήσει μια καλύτερη κοινή κατανόηση των επιχειρησιακών προκλήσεων μεταξύ μεταφορέων και φορτωτών και ότι πρέπει όλοι να το κάνουμε αυτό μαζί. Ο ECSA είναι έτοιμος να παράσχει την υποστήριξή του.»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter