Δευ05062024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΙΜΟ: Σχέδιο προσωρινών κατευθυντήριων γραμμών για τα πλοία που χρησιμοποιούν κυψέλες καυσίμου

0imo

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός ανακοίνωσε στις 16 Σεπτεμβρίου ότι έχουν συμφωνηθεί από την Υποεπιτροπή Μεταφοράς Φορτίων και Εμπορευματοκιβωτίων του ΙΜΟ σχέδια προσωρινών κατευθυντήριων γραμμών με σκοπό την παροχή διεθνών τυποποιημένων διατάξεων για τα πλοία που χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις ισχύος κυψελών καυσίμου.


Τα σχέδια προσωρινών κατευθυντήριων γραμμών καλύπτουν θέματα όπως τα πυροσβεστικά συστήματα και η ανίχνευση αερίων/ατμών. Οι κατευθυντήριες γραμμές αποσκοπούν στη διασφάλιση της ασφαλούς και αξιόπιστης παροχής ηλεκτρικής ή/και θερμικής ενέργειας μέσω της χρήσης τεχνολογίας κυψελών καυσίμου.
Το σχέδιο προσωρινών κατευθυντήριων γραμμών θα διαβιβαστεί στην επιτροπή ασφάλειας στη θάλασσα (MSC) προς έγκριση κατά την 105η σύνοδό του, η οποία έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει τον Απρίλιο του 2022.
Η ανάπτυξη αυτών των ενδιάμεσων κατευθυντήριων γραμμών για την ασφάλεια των πλοίων που χρησιμοποιούν κυψέλες καυσίμου αποτελεί μέρος των σημαντικών εργασιών που διεξάγονται από την υποεπιτροπή στο πλαίσιο της ανάγκης της ναυτιλίας για νέα καύσιμα και συστήματα πρόωσης για την επίτευξη των φιλοδοξιών απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές που ορίζονται στην αρχική στρατηγική του ΙΜΟ για τα αέρια θερμοκηπίου .
Η υποεπιτροπή επίσης συμφώνησε διάφορα σχέδια τροποποιήσεων των κατευθυντήριων γραμμών και των κωδίκων σε σχέση με τα πλοία που χρησιμοποιούν ή μεταφέρουν καύσιμα, όπως το υγροποιημένο φυσικό αέριο (ΥΦΑ), το οποίο ψύχεται σε πολύ χαμηλές (κρυογενικές) θερμοκρασίες για τη μεταφορά.
Τέλος η υποεπιτροπή εξέτασε πρόταση για την ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών για την ασφάλεια των πλοίων που χρησιμοποιούν το υδρογόνο ως καύσιμο. Με συντριπτική υποστήριξη από τα κράτη μέλη και τους διεθνείς οργανισμούς, η υποεπιτροπή συμφώνησε να δρομολογήσει την ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών για την ασφάλεια των πλοίων που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter