Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έρευνα από τις γερμανικές αρχές για την διάλυση πλοίων

dialitiria

Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των ναυτιλιακών εταιρειών στη Γερμανία καθώς η εισαγγελία διεξάγει έρευνα σχετική με το εάν παραβιάσθηκε ο ευρωπαϊκός κανονισμός ανακύκλωσης πλοίων κατά την παράδοση στα διαλυτήρια τριών τουλάχιστον πλοίων.

Ο όμιλος Erck Rickmers στα γραφεία του οποίου πραγματοποιήθηκε έρευνα από αστυνομικούς σε ανακοίνωση του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι χθες το πρωί πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε αρκετές ναυτιλιακές εταιρείες του Αμβούργου σε σχέση με την ανακύκλωση εμπορικών πλοίων, με τον ισχυρισμό ότι μεταφέρθηκαν ως απόβλητα στο εξωτερικό.
Ο Όμιλο Erck Rickmers ανακοίνωσε ότι ένα πλοίο που ανήκε σε περίπου 350 επενδυτές επηρεάζεται από αυτές τις έρευνες. Ο Όμιλος Erck Rickmers κατείχε λιγότερο από το 1% του πλοίου. Το 2017, οι επενδυτές αποφάσισαν να πουλήσουν το 19χρονο πλοίο στον πλειοδότη σε ένα δύσκολο περιβάλλον αγοράς. Η περαιτέρω λειτουργία του πλοίου μετά την πώληση ήταν αποκλειστική ευθύνη της αγοράστριας εταιρείας. Η παράδοση στον αγοραστή πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2017 στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου.
Ο Όμιλος Erck Rickmers δεν γνωρίζει καμία παράβαση και συνεργάζεται πλήρως με τις ανακριτικές αρχές, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter