Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ICS προς κυβερνήσεις: Δώστε τέλος στο πρόβλημα της αλλαγής πληρωμάτων

0ναυτες

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS), μαζί με μέλη και εταίρους, κάλεσε τις κυβερνήσεις να δώσουν προτεραιότητα στους ναυτικούς για εμβολιασμούς, καθώς τα πλοία σε όλο τον κόσμο ηχούν κατά την «Ημέρα των Ναυτικών» για να επισημάνουν μια αυξανόμενη κρίση αλλαγής πληρώματος.
Ο Esben Poulsson, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ICS, σχολίασε την επείγουσα ανάγκη οι κυβερνήσεις να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους:
"Στα 50 χρόνια μου στη ναυτιλιακή βιομηχανία, η κρίση αλλαγής πληρώματος ήταν πρωτοφανής στις καταστροφικές επιπτώσεις που είχε στους ναυτικούς σε όλο τον κόσμο", ανέφερε, μετά την ολοκλήρωση της τριμηνιαίας συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ICS.
"Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε στα δεινά εκατοντάδων χιλιάδων ναυτικών. Όλα τα έθνη επωφελήθηκαν από τη θυσία τους καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτά τα ίδια έθνη έχουν καθήκον να δώσουν προτεραιότητα στους ναυτικούς για εμβολιασμούς και να διατηρήσουν το λόγο τους για να επιτρέψουν αλλαγές στο πλήρωμα.
"Θα αισθανόμαστε τις συνέπειες αυτής της κρίσης για τα επόμενα χρόνια, ωστόσο σήμερα, οι κυβερνήσεις έχουν την ευκαιρία να λάβουν ουσιαστικά μέτρα για να προστατεύσουν τόσο τους ναυτικούς όσο και το παγκόσμιο εμπόριο. Πρέπει να την αρπάξουν.
"Οι ναυτικοί δεν μπορούν να επιβιώσουν με κοινοτοπίες. Τα πλοία που ηχούν τα κέρατά τους σήμερα ενημερώνουν τις εθνικές κυβερνήσεις ότι ο κόσμος παρακολουθεί".

Οι υπουργοί κυβερνήσεων έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν σε εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για να επιβεβαιώσουν την ανάγκη απτής δράσης για τον τερματισμό των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων και την έναρξη προγραμμάτων εμβολίων για ναυτικούς. Εν τω μεταξύ, τα πλοία σφυρίξουν στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα την Παρασκευή, σε λιμάνια όπως η Σιγκαπούρη, το Ρότερνταμ και το Λος Άντζελες. Το ICS κυκλοφόρησε ένα βίντεο την ανάδειξη των ναυτικών που επλήγησαν από την κρίση. Σε αυτό καλούν επειγόντως τις κυβερνήσεις να τους αναγνωρίσουν ως βασικούς εργαζόμενους σύμφωνα με τις συστάσεις του ΟΗΕ.
200.000 ναυτικοί επηρεάζονται επί του παρόντος από περιορισμούς που τους απαγορεύουν να εγκαταλείψουν τα πλοία τους. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Φόρουμ, η κρίση επιδεινώνεται: ο αριθμός των ναυτικών που εργάζονται για τις συμβάσεις τους αυξήθηκε από 5,8% τον Μάιο του 2021 σε 7,4% τον Ιούνιο.
Το ICS εκτιμά ότι 900.000 ναυτικοί προέρχονται από αναπτυσσόμενες χώρες με περιορισμένες προμήθειες εμβολίων. Επί του παρόντος, 12 χώρες δίνουν προτεραιότητα στους ναυτικούς για το εμβόλιο και λιμάνια σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, και στο Βέλγιο και τις Κάτω Χώρες εμβολιάζουν πληρώματα που παραδίδουν εμπορεύματα στους λιμένες τους, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους.
Το ICS έχει δημοσιεύσει Χάρτης πορείας εμβολιασμού ναυτικών, το οποίο περιγράφει σαφή βήματα για τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες σε όλο τον κόσμο μπορούν να δημιουργήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά κόμβους εμβολίων για ναυτικούς στα λιμάνια τους. Εν τω μεταξύ, η Διεθνές Ταμείο Αρωγής Ναυτικών (SIRF), που ιδρύθηκε από φιλανθρωπικές οργανώσεις ναυτικής ευημερίας και υποστηρίζεται από το ICS, συγκέντρωσε περισσότερα από 800.000 δολάρια για την υποστήριξη των ναυτικών και των οικογενειών τους που έχουν πληγεί σκληρά από την πανδημία

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter