Τρι04302024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πραγματοποιήθηκε το THE NEXT FORUM 2021 του Propeller Club

0next forum 2021

Στις 2 Ιουνίου 2021, το International Propeller Club of the United States, Port of Piraeus, υποδέχτηκε τους συμμετέχοντες του διαδικτυακού THE NEXT FORUM 2021, SYMBIOSIS IN THE MARITIME SECTOR: Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες - Παρελθόν / Παρόν / Μέλλον.
Το THE NEXT FORUM 2021, SYMBIOSIS IN THE MARITIME SECTOR ήταν το πρώτο μιας σειράς ετήσιων φόρουμ που εστίασε στην ισχυρή σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών και πώς αυτή εκφράζεται διαχρονικά στον ναυτιλιακό τομέα, ξεκινώντας από το παρελθόν, και φτάνοντας στις προοπτικές του μέλλοντος.
Το Forum περιλάμβανε χαιρετισμούς από τον πρόεδρο του Propeller Club Κωστή Φραγκούλη, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Geoffrey R. Pyatt και τον Πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Δρ. Γιώργο Πατέρα.
Το φετινό φόρουμ ήταν οργανωμένο γύρω από τρία πάνελ, υπό την εποπτεία σημαντικών προσωπικοτήτων και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
Mεταξύ των διακεκριμένων καλεσμένων που συμμετείχαν από την Αμερική στα panel ήταν η Congresswoman Carolyn Maloney, U.S. House Representative for New York, ο Congressman Gus Bilirakis, U.S. House Representative for Florida, o State Senator Leonidas Raptakis και o Scott Buschman, Vice Admiral, U.S.C.G. Deputy Commandant for Operations.
Το πρώτο πάνελ Symbiosis in the past, με συντονιστές τους Γιώργο Φουστάνο & Δανάη Μπεζαντάκου επικεντρώθηκε στη σχέση Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη μεταπολεμική περίοδο, στο ρόλο που έπαιξαν τα Liberty Ships στην αναβίωση της Ελληνικής Ναυτιλίας αλλά και στο ρόλο που έπαιξε η Ελληνική Ναυτιλία στην καθιέρωση της πόλης της Νέας Υόρκης ως διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου.
Το δεύτερο πάνελ Symbiosis in the present, με συντονιστές τους Δημήτρη Πατρίκιο & Δημήτρη Βασιλάκο εστίασε στο γεγονός ότι περίπου το 20% του παγκόσμιου στόλου είναι κάτω από Ελληνική ιδιοκτησία και στη συμβολή της Ελληνικής Ναυτιλίας στο Αμερικανικό και παγκόσμιο εμπόριο.
Το τρίτο πάνελ Symbiosis in the future, με συντονιστές τους Κώστα Κόντε & Mike Manatos εξέτασε τους τομείς μελλοντικής συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της εκπαίδευσης, της καινοτομίας-περιβάλλοντος και της γεωπολιτικής.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter