Πεμ05092024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρεκόρ εισακτέων στις ΑΕΝ!

aenfoto

Στους 1.415 καθορίστηκε για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, ο αριθμός των εισακτέων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.), εκ των οποίων 830 θα είναι Πλοίαρχοι και 585 Μηχανικοί. 

Ο αριθμός είναι ιδιαίτερα υψηλός σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχαν εισαχθεί στις ΑΕΝ μόλις 994 σπουδαστές (528 Πλοίαρχοι και 466 Μηχανικοί).

Η αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις ΑΕΝ συμπίπτει και με την καμπάνια ενημέρωσης των νέων για τις προοπτικές του ναυτικού επαγγέλματος που υλοποιεί η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών.
Όπως αναφέρει ο Κανονισμός Εισαγωγής σπουδαστών/ σπουδαστριών στις ΑΕΝ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολτικής με άλλη απόφαση θα καθορισθεί ο αριθμός των εισαγομένων σπουδαστών/-στριών ανά Σχολή των Α.Ε.Ν., οι ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών και υγειονομικών εξετάσεων, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια. Με όμοια απόφαση ρυθμίζονται τα θέματα ελέγχου της γνώσης κολύμβησης των σπουδαστών/- στριών που τελικά θα εισαχθούν στις Σχολές των Α.Ε.Ν., καθώς και η διαδικασία αποκλεισμού από την εισαγωγή, σε περίπτωση διαπίστωσης κατάθεσης από υποψήφιο/α σπουδαστή/-στρια Α.Ε.Ν. παράτυπων ή ανακριβών δικαιολογητικών.

 

Διαβάστε εδώ την απόφαση

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter