Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Χάρτη» εμβολιασμού των ναυτικών εξέδωσε το ICS

0vaccination US web

Καθώς οι ΗΠΑ, οι Κάτω Χώρες και άλλα έθνη αρχίζουν να διανέμουν εμβόλια σε όλους τους ναυτικούς, το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) δημοσίευσε χθες ένα πλαίσιο χάρτη πορείας εμβολιασμού για να βοηθήσει στη δημιουργία κόμβων εμβολιασμού αφιερωμένους σε ναυτικούς σε όλο τον κόσμο, μαζί με άλλες μεγάλες ναυτιλιακές NGOs.
Μέχρι σήμερα, 16 πολιτείες στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει προγράμματα εμβολιασμού για μη ιθαγενές πλήρωμα που παραδίδει αγαθά στα λιμάνια τους. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες πρόκειται να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους τις επόμενες εβδομάδες και μήνες λόγω επιτυχημένων προγραμμάτων εμβολιασμού για τον δικό τους πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένων των Κάτω Χωρών, οι οποίες θα ξεκινήσουν πρόγραμμα εμβολιασμού για όλους τους ναυτικούς, ανεξαρτήτως εθνικότητας, που φέρουν ολλανδική σημαία από τα μέσα Ιουνίου.
Για να βοηθήσει τις κυβερνήσεις και τις εταιρείες που είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία κόμβων, το έγγραφο 21 σελίδων έχει πληροφορίες σχετικά με την επιλεξιμότητα, την εφαρμογή, τη διανομή, τη διοίκηση και νομικά ζητήματα.
Οι ναυτικοί είναι ένας μοναδικός πληθυσμός με τις δικές τους απαιτήσεις για διεθνή ταξίδια. Για την προστασία της υγείας των ναυτικών, των επιβατών και του ευρέος κοινού και για την ελαχιστοποίηση των διαταραχών στο εμπόριο και τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, ο εμβολιασμός των ναυτικών είναι απαραίτητος.
Ο Guy Platten, Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, σχολίασε: “Ο ρυθμός παραγωγής εμβολίων covid-19 είναι ένα σύγχρονο θαύμα, αλλά ο κόσμος παραπαίει από τις καθυστερήσεις στη διανομή. Σύντομα, οι ναυτικοί θα παραδώσουν το εμβόλιο με θαλάσσιες μεταφορές. Ήδη παραδίδουν σύριγγες και άλλα ιατρικά υλικά για την κυκλοφορία του εμβολίου. Οι ναυτικοί πρέπει να έχουν προτεραιότητα ώστε το εμβόλιο να μην επιδεινώσει περαιτέρω τις καθυστερήσεις παράδοσης.»
Το έγγραφο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ναυτιλιακές εταιρείες (τους αντιπροσώπους και εκπροσώπους τους, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών πληρώματος), τις ναυτιλιακές διοικήσεις και τις εθνικές υγειονομικές αρχές, σε συνεργασία με άλλες αρχές (όπως τοπικά τελωνεία, μετανάστευση, συνοριακός έλεγχος, θαλάσσιος λιμένας και πολιτική αεροπορία) και ναυτικούς, κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και της ανάπτυξης του προγράμματος εμβολιασμού.
Ο χάρτης πορείας επιτρέπει στις κυβερνήσεις, τις περιφέρειες και τις εταιρείες που είναι αρμόδιες για τις λιμενικές αρχές να επιταχύνουν τη θέσπιση διαδικασιών για τη δημιουργία κόμβων εμβολίων, μόλις είναι έτοιμες να ξεκινήσουν την κυκλοφορία εμβολίων στους ναυτικούς. Οι λιμενικές αρχές θα συνεργαστούν με άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των πλοιοκτητών, των φιλανθρωπικών οργανώσεων και του ιατρικού προσωπικού για να διασφαλίσουν την αποτελεσματική εφαρμογή του εμβολίου.
Τέλος λόγω της πολυπλοκότητας των νομικών ζητημάτων που σχετίζονται με τον εμβολιασμό των ναυτικών, προτείνεται στους ενδιαφερόμενους Οδηγίες από το ICS επί του θέματος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter