Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σχεδιάζουν επέκταση της Διώρυγας του Σουέζ μετά το "φρακάρισμα"

evergiven2

H Suez Canal Authority (SCA) σκοπεύει να επεκτείνει και να εμβαθύνει τη νότια έκταση της διώρυγας του Σουέζ , όπου για έξι ημέρες τον περασμένο Μάρτιο «σφήνωσε» το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given.


Ο Πρόεδρος της SCA Osama Rabie παρουσίασε πρόσφατα το σχέδιο σε εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah al-Sisi, ο οποίος ανέφερε ότι το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί το πολύ εντός 24 μηνών.

Η SCA σκοπεύει να διευρύνει το νοτιότερο τμήμα της υδάτινης οδού των 30 χιλιομέτρων (18 μίλια) μεταξύ της πόλης Σουέζ και της περιοχής της Great Bitter Lake κατά 40 μέτρα (130 πόδια) ανατολικά, δήλωσε ο Rabie Σχεδιάζει επίσης να εμβαθύνει αυτό το τμήμα στα 72 πόδια από 66 πόδια.

Μια δεύτερη λωρίδα καναλιού που άνοιξε το 2015 βόρεια της λίμνης Great Bitter Lakeγια να επιτρέψει την αμφίδρομη κίνηση θα επεκταθεί κατά 10km για να φτάσει σε συνολικό μήκος 82 χλμ και επιτρέποντας να περάσουν περισσότερα πλοία, δήλωσε ο Rabie .
Το Εver Given , που εξακολουθεί να είναι φορτωμένο με χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια, βρίσκεται στο Great Bitter Lake εν μέσω διαφωνίας σχετικά με την αξίωση αποζημίωσης από την SCA εναντίον της ιαπωνικής πλοιοκτησίας του Ever Given Shoei Kisen.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter