Σαβ05042024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Και η Δανία υπέρ της δημιουργίας του Ταμείου ύψους 5 δισ. ευρώ στην ναυτιλία

vessel345

Η Δανία είναι μία ακόμη χώρα που συντάχθηκε με την πρόταση για την δημιουργία ενός ταμείου ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που στοχεύει στην προώθηση της απεξάρτησης της ναυτιλίας από τον άνθρακα.

Όπως είναι γνωστό την περασμένη εβδομάδα, μια σειρά κυβερνήσεων κατέθεσαν στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) μια πρόταση για την δημιουργία ενός ταμείου ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο θα χρηματοδοτήσει την έρευνα και ανάπτυξη (R & D) για την δημιουργία νέων εναλλακτικών καυσίμων και συστημάτων πρόωσης στη ναυτιλία απαλλαγμένων από τον άνθρακα.
Την πρόταση κατέθεσαν οι χώρες: Γεωργία, Ελλάδα, Ιαπωνία, Λιβερία, Μάλτα, Νιγηρία, Παλάου, Σιγκαπούρη και Ελβετία. Σε αυτή την ομάδα χωρών προστέθηκε τώρα και η Δανία ενώ Κορέας και Ηνωμένο Βασίλειο, αναμένεται να υποστηρίξουν την πρόταση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) τον Ιούνιο.Χαιρετίζουμε θερμά το γεγονός ότι η Δανία στηρίζει αυτήν την πρόταση. Η Δανία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον ΙΜΟ και με τη δανέζικη ναυτιλιακή βιομηχανία ηγείται στην προσπάθεια για μηδενικές εκπομπές CO2 έως το 2050. Η υποστήριξη της κυβέρνησής μας είναι απαραίτητη για τη μετάβαση, δήλωσε ο Jacob Meldgaard, πρόεδρος της Danish Shipping.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter