Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Γ. Πλακιωκάκης: Ο ναυτιλιακός χώρος εκσυγχρονίζεται

0Πλακιωτάκης σημ

Νέες δυνατότητες που θα βοηθήσουν την ελληνική ναυτιλία σε τοπικό αλλά κυρίως σε διεθνές επίπεδο, εισάγει η τροπολογία που φέρνει στη Bουλή το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με τον υπουργό, Γιάννη Πλακιωτάκη. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός, μέσω τηλεσύνδεσης με τη Βουλή, δίνεται πλέον η δυνατότητα παράτασης της ισχύος των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας των πλοίων σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας.
"Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανταποκρίνεται πρωτοποριακά στις απαιτήσεις των καιρών. Για να μπορέσει η ναυτιλία μας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εθνικής αλλά και της διεθνούς - και άκρως ανταγωνιστικής - ναυτιλιακής αγοράς, χρειάζεται να ενεργοποιηθούν νομοθετικά και τεχνικά εργαλεία, τα οποία είναι αναγκαία για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της, ειδικά σε συνθήκες παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Με την τροπολογία διασφαλίζεται η ασφάλεια των υπό ελληνική σημαία πλοίων, η αδιάλειπτη επικοινωνία των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και η διαρροή πλοίων από το ελληνικό νηολόγιο. Είναι για όλα αυτά που εισάγουμε τη διαδικασία της διενέργεια των εξ΄ αποστάσεως επιθεωρήσεων των πλοίων, όχι με δικές μας αυτοσχέδιες εμπνεύσεις, αλλά όπως αυτές έχουν εξειδικευθεί από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό και έχουν αρχίσει πλέον και ακολουθούνται από μεγάλες και ανταγωνιστικές σημαίες παγκοσμίως. Ο ναυτιλιακός χώρος εκσυγχρονίζεται και νέα τεχνολογικά μέσα έρχονται για να δώσουν ασφαλείς λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός.
Μάλιστα ο κ. Πλακιωτάκης εξέφρασε την πεποίθηση πως «όλοι μας έχουμε αντιληφθεί ότι, αν η Ελλάδα υστερήσει στο διαρκώς εξελισσόμενο χώρο της παγκόσμιας ναυτιλίας, θα υποθηκεύσουμε το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας και, μαζί με αυτήν, το μέλλον της πατρίδας μας". "Είναι χρέος μας", κατέληξε στην ομιλία του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, "να κρατήσουμε ψηλά την ελληνική σημαία χωρίς καμιά απολύτως έκπτωση στην ποιότητά της».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter