Τετ05152024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τα δεξαμενόπλοια ψηφίζουν Trump ενώ τα Bulkers και τα containerships ψηφίζουν Biden

trumpbiden

Το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ θα έχει αναμφίβολα σημαντικό αντίκτυπο στις παγκόσμιες ναυτιλιακές αγορές, με τον κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο των γεωπολιτικών εμπορικών πολέμων αλλά οι διαφορετικοί κλάδοι θα περιμένουν διαφορετικά πράγματα από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Vesselsvalue.com η αγορά των δεξαμενόπλοιων αναμένεται να επωφεληθεί από μία νέα προεδρία του Τρuμπ, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι έχει ήδη επωφεληθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η εύνοιά του προέδρου στην πετρελαϊκή βιομηχανία και την αύξηση παραγωγής αργού από τις ΗΠΑ και η μαύρη λίστα που εφάρμοσε σε βάρος ορισμένων στόλων δεξαμενοπλοίων είχε ως αποτέλεσμα υψηλότερους ναύλους για τα tanker τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα. Ο Biden αναμένεται να επικεντρωθεί στις επενδύσεις σε καθαρές μορφές ενέργειας, μειώνοντας έτσι τον την παραγωγή αργού στις ΗΠΑ κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει τις συναλλαγές βενζίνης παγκοσμίως.

Ο Biden είναι πιθανό να ευνοήσει τις αγορές Bulker και Container, οι οποίες υπέφεραν ως αποτέλεσμα των προστατευτικών πολιτικών του Trump και του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Ωστόσο, η πολιτική του Biden δεν είναι απολύτως σαφής σε αυτό τον τομέα και ειδικότερα στο πως θέλει τη σχέση του με την Κίνα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter