Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Χαιρετίζει το ICS και η ECSA

0ICS

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο χαιρέτισε τις οδηγίες που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία καλεί τα κράτη μέλη της ΕΕ, σε συντονισμό με την Επιτροπή, να ορίσουν λιμένες της ΕΕ για ταχείες αλλαγές πληρώματος, με επαρκείς εγκαταστάσεις για τους ναυτικούς να διενεργούν ιατρικούς ελέγχους, καραντίνα, εάν απαιτείται από την εν λόγω χώρα, και συνδέσεις μεταφορών στη χώρα καταγωγής τους.

Σε δήλωσή του ο γ.γ. του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Guy Platten μεταξύ άλλων εξέφρασε την ελπίδα ότι η γρήγορη απάντηση στις εκκλήσεις μας προς την G20 για δράση σε παγκόσμιο επίπεδο θα λειτουργήσει ως καταλύτης για άλλα έθνη, και ότι η G20, σε συνδυασμό με τον ΙΜΟ, θα θέσει γρήγορα σε εφαρμογή ρεαλιστικές και συντονισμένες ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την αλλαγή του πληρώματος. Στις 7 Απριλίου, το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο μαζί με το συνδικάτο των ναυτικών, η Διεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές απέστειλε επιστολή στους ηγέτες της G20, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ για το θέμα των πληρωμάτων.

«Η ECSA συνεργάζεται στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα αυτό, μαζί με τον κοινωνικό μας εταίρο, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές. Με βασική προτεραιότητά μας είναι η ευημερία του πληρώματος και των επιβατών, οι κατευθυντήριες γραμμές σίγουρα χρησιμεύουν ως βάση για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν επί τόπου", δήλωσε ο γ.γ. του ECSA Martin Dorsman.
«Τα μέλη μας θα συνεργαστούν στενά με τις εθνικές αρχές, προκειμένου να διαπιστώσουμε ότι η διαδικασία που ορίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές θα πραγματοποιηθεί, και ασφαλώς θα μεταδώσουμε τα σχόλιά μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Από την πλευρά της, η ECSA θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ για να διασφαλίσει ότι υπάρχει συντονισμένη προσέγγιση από όλα τα κράτη μέλη όσον αφορά την εφαρμογή των κατευθυντήριων γραμμών της Επιτροπής".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter