Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

O Donald Trump επιδιώκει σταδιακή προσαρμογή στα νέα καύσιμα χαμηλού θείο

trump234

Η διοίκηση Donald Trump θα έβλεπε με καλό μάτι μία σταδιακή προσαρμογή στο νέο καθεστώς των καυσίμων χαμηλού θείου από το 2020 σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. 

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με την WSJ ο Λευκός Οίκος δεν επιδιώκει να αποσυρθεί από τη συμφωνία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) για τα νέα καύσιμα και ούτε να καθυστερήσει την εφαρμογή της. Εκπρόσωπος του προέδρου, σημείωσε ότι οι ναυτιλιακές και ενεργειακές αγορές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν λιγότερες διαταραχές εάν οι κανόνες εισέλθουν σταδιακά στο όνομα της "οικοδόμησης εμπειριών" (experience-building) Η Experience-Building Phase (EBP) είναι η πρόταση που έχουν καταθέσει στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) για να συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (MEPC73) κράτη σημαίας που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 46% της μεταφορικής ικανότητας του παγκόσμιου στόλου μαζί με διεθνείς ναυτιλιακούς οργανισμούς. 

Ο πρόεδρος Trump και οι επιτελείς του φοβούνται ότι η αναταραχή που θα φέρει η είσοδος του νέου καυσίμου στην αγορά θα προκαλέσει άνοδο των τιμών των καυσίμων στις ΗΠΑ και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter