Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επίσκεψη εργασίας ΥΝΝΠ στην «Ναυπηγεία Ελευσίνος ΑΕ»

8888DSC 0486

Επίσκεψη εργασίας στην «Ναυπηγεία Ελευσίνος ΑΕ» πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστο Λαμπρίδη.

Ο κ. Κουρουμπλής ενημερώθηκε από τη Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα, μετά από επτά δύσκολα χρόνια, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Ο πρόεδρος του Σωματείου Ηρακλής Κουτούλας ενημέρωσε τον κ. Κουρουμπλή για τα αιτήματα των εργαζομένων. Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα. Στη συνέχεια ο Υπουργός Ναυτιλίας επισκέφτηκε το χώρο εστίασης των εργαζομένων και τους μίλησε.

Ο κ. Κουρουμπλής εξήρε τη στάση των εργαζομένων, οι οποίοι κράτησαν ζωντανή την επιχείρηση, επί επτά δύσκολα χρόνια, με κλειστές όλες τις χρηματοδοτήσεις, μένοντας στις θέσεις τους και, ουσιαστικά, εργαζόμενοι με μόνο αντάλλαγμα το να μην κλείσουν τα ναυπηγεία. Ο Υπουργός Ναυτιλίας δεσμεύτηκε απέναντι στους εργαζόμενους, και σε μετέπειτα συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της εταιρίας, να κινηθεί με γνώμονα τη στήριξη των εργαζομένων και των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Ο κ. Κουρουμπλής ενημερώθηκε για το κόστος επισκευής της μεγάλης δεξαμενής των ναυπηγείων, που εκτιμάται ότι θα φτάσει τα περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη της εκτιμώνται ότι θα είναι άμεσα και θα φτάσουν το ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα. Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για ναυπηγική δραστηριότητα. Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την βούληση της κυβέρνησης να αναζωογονηθεί και να στηριχτεί η ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter