Τετ05082024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λ.Σ.: Δεν υπάκουσε στο σήμα για έλεγχο ο πλοίαρχος του “ACT”. Για «θερμό επεισόδιο» κάνουν λόγο Τουρκικά μμε

87Λιμενικό Σώμα

Απόπειρα δημιουργίας «θερμού επεισοδίου» εξ αιτίας «εμπλοκής» Τουρκικού πλοίου με σκάφος του Λιμενικού Σώματος το οποίο και ζήτησε από το πλοίο να ελεγχθεί είναι σε εξέλιξη από Τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Με αφορμή το γεγονός και τα όσα μετέδωσαν τα Τουρκικά μμε το ΛΣ εξέδωσε ανακοίνωση. Αναφορικά με σημερινό περιστατικό εμπλοκής σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με Φ/Γ πλοίο σημαίας Τουρκίας, από το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
“Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου δέχτηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, ότι Φ/Γ πλοίο με όνομα “ACT” σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Ρόδου μετέφερε ναρκωτικές ουσίες. Άμεσα κινητοποιήθηκε η εν λόγω Λιμενική Αρχή, σκάφος της οποίας, εντόπισε το πλοίο “ACT” σημαίας Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Ρόδου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.
Από το πλήρωμα του σκάφους ζητήθηκε από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών ν. Ρόδου προκειμένου διενεργηθεί έλεγχος. Ο Πλοίαρχος του “ACT”, δεν υπάκουσε στις εντολές και στα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής, με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές χωρίς ωστόσο και πάλι να σταματήσει την πορεία του. Αντιθέτως, το “ACT” συνέχισε τον πλου του εισερχόμενο στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ το σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σταμάτησε την καταδίωξη επί της οριογραμμής.
Παράλληλα, για το ζήτημα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Τουρκικές Αρχές”.
Νωρίτερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, προσπάθησαν να παρουσιάσουν το συγκεκριμένο συμβάν ως θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Μάλιστα, επικαλέστηκαν δηλώσεις του καπετάνιου του πλοίου, Haluk Sami Kalkavan, ο οποίος μιλώντας στο CNN Türk ανέφερε πως τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής άνοιξαν πυρ εναντίον του πλοίου, το οποίο βρισκόταν κοντά στη Ρόδο. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Deniz, το φορτηγό κατευθυνόταν στον κόλπο του İzmit από το νότιο λιμάνι του İskenderun.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter