Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ενδιαφέρουν» τα μεγέθη...

container terminal 85554

Στο στόχαστρο των αναλυτών των πειρατικών επιθέσεων και των στατιστικών τους στοιχείων έχουν εισέλθει σύμφωνα με πληροφορίες τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με μεγάλες μεταφορικές ικανότητες. Αιτία του γεγονότος, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το γεγονός ότι αθροιστικά ένα τέτοιο πλοίο σε «λάθος χέρια» θα κόστιζε πολλά, πολύ περισσότερα σε σύγκριση με άλλες περιπτώσεις μικρότερων πλοίων.

Η σκέψη των αναλυτών απλή. Αντί πολλών περιστατικών με μικρότερα πλοία, και του ενδεχόμενου αποτυχίας σε μερικά εξ αυτών ένα μεγαλύτερο είναι προτιμητέο. Με δεδομένο ότι ήδη έχει σημειωθεί ένα περιστατικό όπου «χάκερ» μπήκαν σε εταιρία διαχείρισης πλοίου ο «προβληματισμός» είναι πρόδηλος και προφανής.

Θεωρείται σίγουρο ότι το επόμενο διάστημα το φώς της δημοσιότητας θα δουν στοιχεία αναλύσεων κινδύνου σε συνάρτηση με τα τελευταία στοιχεία που είδαν «περιορισμένα» το φώς της δημοσιότητας αναφορικά με τα στατιστικά στοιχεία των πειρατικών επιθέσεων που σημειώθηκαν το 2015 αλλά και την τελευταία πενταετία στα hotspots.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter