Κυρ09222024

Last updateΣαβ, 21 Σεπ 2024 10am

Νεώτερα απο τον Σεπτέμβριο για τις αγορές πλοίων

BulkCarrier 704

Πέφτουν οι τιμές των πλοίων, μειώνεται όμως και το ενδιαφέρον των αγοραστών καθώς περιμένουν να δουν πως θα κινηθεί η αγορά με το τέλος του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση του Baltic Exchange, η τιμή ενός 5 χρόνων μεταχειρισμένου Cape στα τέλη Απριλίου ήτανε στα $ 50 εκ., ενώ σήμερα είναι περίπου στα $ 47,2 εκ. Αντίστοιχα τα Panamax στα τέλη Απριλίου ήτανε στα $ 27,5 εκ., έναντι $ 25 εκ. σήμερα, τα Supramax στα $ 26,5 εκ. ενώ σήμερα στα $ 25 εκ.

Το χαρακτηριστικό βέβαια της αγοράς είναι ότι η ταχύτητα προσαρμογής των τιμών των πλοίων όταν η αγορά είναι σε πτωτική πορεία είναι μικρότερη, δηλαδή χρειάζεται μεγαλύτερο διάστημα να πέσουν οι τιμές όταν η αγορά πέφτει συγκριτικά με την υψηλότερη ταχύτητα που προσαρμόζονται ανοδικά οι τιμές των πλοίων όταν και η αγορά έχει ανοδική πορεία, αναφέρει ο ναυλομεσιτικός οίκος «George Moundreas».

Αυτό σημαίνει ότι αν οι προβλέψεις για βελτίωση της αγοράς το τελευταίο τετράμηνο του χρόνου και μετά, όπως όλοι εικάζουν, επαληθευθούν, τότε σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δούμε και τις τιμές των πλοίων πολύ γρήγορα να προσαρμόζονται ανοδικά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter