Σαβ09212024

Last updateΣαβ, 21 Σεπ 2024 10am

«Βιώσιμα καύσιμα» και «πράσινοι διάδρομοι»

0ΡοτερνταμΑεροφ

Καθώς δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα ο χρόνος που θα τελεσιδικήσουν οι συζητήσεις, οι έρευνες αλλά και οι επιλογές για τα φιλικότερα ναυτιλιακά καύσιμα το Ρότερνταμ απεύθυνε έκκληση προς τον ναυτιλιακό τομέα να εκπληρώσει την αυξανόμενη ανάγκη για βιώσιμα καύσιμα στις μεταφορές κατά μήκος του πράσινου και ψηφιακού ναυτιλιακού διαδρόμου Ρότερνταμ-Σιγκαπούρης.
Η πρωτοβουλία του Ολλανδικού λιμένα που ηγείται δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, για τον ναυτιλιακό διάδρομο στοχεύει στη μείωση των εκπομπών από μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατά μήκος της διαδρομής των 15.000 χιλιομέτρων κατά τουλάχιστον 20% έως το 2030.
Το έργο ανακοινώθηκε τον Αύγουστο του 2022 σε συνεργασία με τη Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA). Υποστηρίζεται από 25 εταίρους που εκμεταλλεύονται περισσότερα από 90 μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατά μήκος της διαδρομής, με συνδυασμένη ικανότητα διαμετακόμισης 1,5 εκατομμυρίων TEU ετησίως.
Σύμφωνα με τα τρέχοντα βιβλία παραγγελιών, οι εταίροι του Green Corridor θα λειτουργούν πάνω από 200 πλοία έως το 2028 που μπορούν να χρησιμοποιούν βιο- ή e εκδόσεις μεθανίου ή μεθανόλης.
Επιπλέον, το λιμάνι του Ρότερνταμ και η MPA προσπαθούν να προωθήσουν την αποδοχή και τη χρήση βιώσιμων καυσίμων με τη θέσπιση ενός σαφούς πλαισίου ασφάλειας και λειτουργίας για τα πλοία που επιθυμούν να ανεφοδιαστούν με καύσιμα στο λιμάνι.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter