Κυρ09222024

Last updateΣαβ, 21 Σεπ 2024 10am

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΕ το merger Hapag-Lloyd- CSAV

hapag-lloyd-csav-merger-approved

Συνενώσεων και συμμαχιών συνέχεια. Με το merger Hapag-Lloyd και της Compañía Sud Americana de Vapores (CSAV) καλούνται με ασχοληθούν οι αρμόδιες επιτροπές της ΕΕ μετά τη γνωστοποίηση των προθέσεων των δύο εταιριών του τομέα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.

Τα αρμόδια όργανα της ΕΕ αλλά και των ΗΠΑ και Κίνας μέλλεται να ασχοληθούν το προσεχές διάστημα με τις συνενώσεις και τις συμμαχίες στον τομέα της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων καθώς φαίνεται ότι τείνει να διαμορφωθεί μία νέα δυναμική που σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων είναι μη αναστρέψιμη.

Εσχάτως τα φώτα της δημοσιότητας είχαν στραφεί στην περίπτωση της 2Μ αλλά και στην «υποδοχή» Κινεζικών μέσων ενημέρωσης μερίδα των οποίων διατύπωσε ενστάσεις για την συγκεκριμένη δυναμική ως προς τη διαμόρφωση του ανταγωνισμού και απέναντι στις Κινεζικών συμφερόντων εταιρίες του τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως το merger Hapag-Lloyd και της Compañía Sud Americana de Vapores (CSAV) θα οδηγήσει εν συνεχεία σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επενδύσεων που θα αφορά στο στόλο που θα συντεθεί.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter