Κυρ09222024

Last updateΣαβ, 21 Σεπ 2024 10am

Κίνα: «Φλέγονται» οι ναυπηγικές κλίνες...

nafpigeio-77

Οι επαΐοντες θυμούνται τα "green field yard" . Ίσως λοιπόν επανέλθουν... αφού τα στοιχεία που αναφέρονται στην κίνηση των Κινεζικών ναυπηγείων δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια παρανοήσεων για το εύρος των παραγγελιών που έχουν κερδίσει οι ναυπηγικές μονάδες καλύπτοντας κάτι περισσότερο από το 71% του δυναμικού τους.

Με την Κινεζική κυβέρνηση να υποστηρίζει τον τομέα των ναυπηγήσεων, όπως είναι γνωστό και από τις εν Ελλάδι εξαγγελίες, μέσω του χρηματοπιστωτικού τους συστήματος ο ανταγωνισμός σε επίπεδο Ασιατικών μονάδων έχει περάσει σε άλλα επίπεδα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το σίγουρο είναι ότι η ανανέωση του παγκόσμιου στόλου συντελείται με ταχείς πλέον ρυθμούς, που εν πολλοίς έχουν επιβάλει οι Έλληνες, καθώς με βάση τα δημοσιοποιηθέντα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny μόνο τον Ιούνιο επενδύθηκαν συνολικά 408 εκατ. ευρώ σε νέες παραγγελίες πλοίων, αν και εικάζεται ότι το πραγματικό ποσό ήταν ακόμη μεγαλύτερο, καθώς δεν υπολογίζονται και κάποιες παραγγελίες για τις οποίες δεν έγινε γνωστό το ύψος του τιμήματος που συμφωνήθηκε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter