Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υπάρχουν ευκαιρίες για επικερδείς χρηματοδοτήσεις

karavi-ependyseis

Υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες και σε άλλα επίπεδα των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων για τοποθετήσεις private equit,y όπως διαπιστώθηκε νωρίτερα στο πλαίσιο συζήτησης που εξελίχθηκε στα Ποσειδώνια, προ της επίσημης έναρξης που έχει προσδιοριστεί για τις έξι το απόγευμα.

Το θέμα της χρηματοδότησης των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων ήταν και παραμένει στο προσκήνιο του διεθνούς ενδιαφέροντος. Το οποίο εσχάτως και λόγω της τέλεσης των Ποσειδωνίων έχει κορυφωθεί αφού το παρών δίνει, με εκπροσώπους του που θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους τις ημέρες της διοργώνσης, στο σύνολό του το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα με την Κίνα να «οδηγεί» ουσιαστικά τις εξελίξεις καθώς υποστηρίζει τις όποιες ναυπηγικές και άλλες δραστηριότητες διατηρούν σε λειτουργία τις ναυπηγικές της μονάδες.

Καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν στη φετινή διοργάνωση να καταγραφούν, κατά τα ειωθότα, σημαντικές συμφωνίες που ήδη, με βάση τα πρώτα στοιχεία έχουν ξεκινήσει στην αφετηρία της διοργάνωσης.

Πάντως ένα από τα στοιχεία που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η καταγραφή «φοβικού συνδρόμου» για την υπερπροσφορά τονάζ ελέω των νέων ναυπηγήσεων και εν εξελίξει ευρισκόμενων παραγγελιών σε συνάρτηση με τις εκτιμήσεις οικονομικών κύκλων για το «βηματισμό» ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και εκείνου των αναδυόμενων αγορών.

Ένα άλλο στοιχείο που θα κυριαρχήσει μέσα στην εβδομάδα στο σύνολο των συζητήσεων είναι το στοιχείο της «ποιότητας» δεδομένου ότι το «ασφυκτικό» νομικό πλαίσιο αλλά και οι επί μέρους πολιτικές για την προστασία του θαλασσίου αλλά και γενικά περιβάλλοντος επιβάλλουν επιλογές καταφανώς ακριβότερες και άρα και το ρίσκο των χρηματοδοτήσεων στην παρούσα φάση υψηλό.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter