Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το «τελευταίο ταξίδι» του Αριστομένη Καραγεώργη

karageorgis-aristom-2

Απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα στην Κύπρο, σε ηλικία 81 ετών, μετά από πολυετή μάχη με την επάρατο νόσο, ο Έλληνας εφοπλιστής και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Αριστομένης Καραγεώργης.

Ο Αριστομένης Καραγεώργης, γεννήθηκε το 1933 στον Πειραιά και ασχολήθηκε ιδιαίτερα ενεργά με αρκετούς κλάδους της ναυτιλίας, ένας εκ των οποίων ήταν και η ακτοπλοΐα με την ιστορική Karageorgis Lines, η οποία από κυρίαρχη εταιρία της Αδριατικής, πτώχευσε μετά από σειρά προβλημάτων που είχε ο αείμνηστος Καραγεώργης με τις τράπεζες, οι οποίες αρνήθηκαν να τον στηρίξουν.

Ο Αριστομένης Καραγέωργης ωστόσο υπήρξε ένας ιδιαίτερα πετυχημένος διαχειριστής πλοίων στην κατηγορία των φορτηγών, μια διάσταση της επιχειρηματικότητας του που άδικα επισκιάστηκε από τις περιπέτειες του στην ακτοπλοΐα.

Εξάλλου είχε ιδιαίτερη δραστηριότητα στα κοινά της ναυτιλίας.

Από το 1975 μέχρι και το 1981 είχε διατελέσει μέλος της διοίκησης της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, αλλά και Αντιπρόεδρος της. Το 1981 μετά την αποχώρηση του αείμνηστου Αντώνη Χανδρή και σε ηλικία 48 ετών, αναλαμβάνει χρέη Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Το αμέσως επόμενο έτος 1982 εξελέγη εκ νέου Πρόεδρος της, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και το 1984.

Εξάλλου ο Αριστομένης Καραγεώργης διατέλεσε μέλος της διοίκησης του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αλλά και Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Διαχειριστών Φορτηγών Πλοίων «Intercargo».

Η σωρός του θα μεταφερθεί στην Ελλάδα, όπου και θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία, αλλά και η ταφή του.

 

* Η φωτογραφία προέρχεται από το αρχείο του ναυτιλιακού περιοδικού «ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ». Ας σημειωθεί ότι ο Αριστομένης Καραγεώργης, είχε δώσει την τελευταία του συνέντευξη, τον Απρίλιο του 1997, στο ίδιο περιοδικό (τεύχος 50).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter