Σαβ09212024

Last updateΣαβ, 21 Σεπ 2024 10am

Ασία-Ευρώπη: Θετικές οι προβλέψεις για τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων

Evergreen-Line-Launches-New-CPM-Service

«Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται». Ή κάπως έτσι αφού τα πρώτα στοιχεία που είδαν το φώς της δημοσιότητας για τα επίπεδα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους εμφανίζουν αύξηση της τάξης του 8% (lloyd's List)στις γραμμές Ασίας-Ευρώπης.
Τα στοιχεία που λίγο ως πολύ είναι σε γνώση των επιτελικών στελεχών των ναυτιλιακών εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων έχουν μοιραία περιέλθει σε γνώση και των ειδικών αναλυτών που εικάζουν ότι το πρώτο τρίμηνο τουλάχιστον θα υπάρχει θετικό πρόσημο στην αύξηση των διακινούμενων φορτίων. Γεγονός που οδηγεί σε συμπέρασμα ότι δεν θα «ανοίξει πολύ η ψαλίδα» με το τονάζ που έρχεται να προστεθεί καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις περί πλεονασματικού τονάζ.
Τα στατιστικά περί των εμπορευματικών ροών επίσης εμφανίζουν θετικά πρόσημα και σε σχέση με την περσινή περίοδο γεγονός που έρχεται πιθανώς να δικαιολογήσει και τις επιλογές των εταιριών να ναυπηγήσουν μεγαλύτερα πλοία σε ικανότητα μεταφοράς TEU. Αν και στο επίπεδο των ναυπηγήσεων οι συζητήσεις περί των συγκεκριμένων επιλογών, τις ταχύτητες των πλοίων αυτών, τα καύσιμα και τα περιβαλλοντικά καλά κρατούν.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter