Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το Lloyd's Register Foundation υποστηρίζει την πρωτοβουλία της Sea Shepherd Global για τις γυναίκες ναυτικούς της Αφρικής

0webversion

Το Lloyd's Register Foundation ανακοίνωσε μια νέα δωρεά στη Sea Shepherd Global, για να αναπτύξει και να επεκτείνει το πρόγραμμά του που χορηγεί γυναίκες ναυτικούς δόκιμους από την Αφρική στα πλοία του.
Η δωρεά του Ιδρύματος θα επιτρέψει σε τέσσερις δόκιμους να ενταχθούν στο πλήρωμα των σκαφών της Sea Shepherd, καταπολεμώντας την παράνομη αλιεία στην Αφρική. Θα συνδυαστούν με έναν ειδικό Αρχιμηχανικό ή Αξιωματικό Γέφυρας για να συμπληρώσουν το ημερολόγιό τους - το εισιτήριο για τα προσόντα τους γνωστό ως Πιστοποιητικό Ικανότητας, που απαιτείται για να γίνει πλήρως ειδικευμένος ναυτικός.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, σήμερα οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν μόλις το 1,2% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού των ναυτικών. Ωστόσο, η πρόσφατη έκθεση Global Maritime Trends 2050 που εκπονήθηκε από την Lloyd's Register και το Lloyd's Register Foundation, εκτιμά ότι η χρήση πιο προηγμένων τεχνολογιών και συστημάτων, καθώς και εκτεταμένα προγράμματα επανειδίκευσης και κατάρτισης, θα ανοίξουν το δρόμο για τις γυναίκες να αναλάβουν περισσότερους ρόλους στην ξηρά και στη θάλασσα. Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες θα μπορούσαν να αποτελούν το ένα τέταρτο των παγκόσμιων ναυτικών μέχρι το 2050.
Παρ' όλα αυτά, οι γυναίκες σε όλη την αφρικανική ήπειρο εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην απόκτηση του θαλάσσιου χρόνου που απαιτείται για την απόκτηση των επαγγελματικών προσόντων που απαιτούνται για την απασχόληση. Η Sea Shepherd Global δεσμεύεται να εξοπλίσει τους υποεκπροσωπούμενους ναυτικούς με επαγγελματική ναυτική εμπειρία, διατηρώντας τα υψηλότερα πρότυπα της βιομηχανίας όσον αφορά την ασφάλεια, την ευημερία του πληρώματος και την εκπαίδευση επί του πλοίου.
"Η Sea Shepherd Global είναι υπερήφανη για την τετραετή ιστορία της συνεργασίας με γυναίκες επαγγελματίες της ναυτιλίας σε όλη την αφρικανική ήπειρο για την προώθηση της θαλάσσιας διατήρησης, συμβάλλοντας παράλληλα στην προώθηση της σταδιοδρομίας μερικών από τους λιγότερο εκπροσωπούμενους ναυτικούς στον κόσμο στον θαλάσσιο χώρο", δήλωσε ο καπετάνιος Peter Hammarstedt, Διευθυντής Εκστρατειών της Sea Shepherd Global. «Η πρωτοβουλία είναι το αποτέλεσμα των συνδέσεων που έγιναν μεταξύ της Sea Shepherd Global και των Αφρικανών Γυναικών στη Ναυτιλία (WiMA) κατά τη διάρκεια του Φόρουμ Γαλάζιας Οικονομίας της Αφρικής που διοργανώθηκε από την κα Leila Ben Hassen στην Τυνησία το 2019 και η περαιτέρω ανάπτυξη και επέκτασή της είναι πλέον δυνατή χάρη στη γενναιόδωρη υποστήριξη του Lloyd's Register Foundation».
Η Bea Agüera, Συντονίστρια Πληρώματος της Sea Shepherd Global δήλωσε: «Τα γραφεία πληρώματος στη Δυτική Αφρική είτε δεν υπάρχουν είτε δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα πιο καθιερωμένα και κυρίαρχα στην Ινδονησία και τις Φιλιππίνες, όπου το σύστημα προσλήψεων είναι πιο ανεπτυγμένο. Είναι επίσης πιο δύσκολο να αποκτήσετε βίζα και τα ταξίδια μπορεί να είναι πιο ακριβά. Δυστυχώς, οι διακρίσεις λόγω φύλου είναι διαδεδομένες σε ολόκληρο τον ναυτιλιακό κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ανεπτυγμένων χωρών. Στο τμήμα πληρώματος της Sea Shepherd Global, δεσμευόμαστε να καταρρίψουμε τα εμπόδια των φύλων στον ναυτιλιακό κόσμο. Αυτή η συνεργασία με το Lloyd's Register Foundation αντικατοπτρίζει αυτή τη δέσμευση».
Η Sea Shepherd Global εργάζεται για ένα μέλλον που προωθεί την ισότητα των φύλων στον ναυτιλιακό τομέα, προσπαθώντας να κάνει απτές βελτιώσεις για τις γυναίκες που αφιερώνουν τη ζωή τους στην εργασία στη θάλασσα.
«Οι κυβερνήσεις, οι ρυθμιστικές αρχές και ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να συνεργαστούν για να άρουν τα εμπόδια εισόδου στο θαλάσσιο σύστημα, να αυξήσουν την ποικιλομορφία και να βοηθήσουν στη δίκαιη μετάβαση για όλα τα δημογραφικά στοιχεία στην ωκεάνια οικονομία. Είμαι ενθουσιασμένη από την αρχική συνεργασία του Lloyd's Register Foundation με τη Sea Shepherd Global και ανυπομονώ να δω πώς η χρηματοδότησή μας θα κάνει πραγματική διαφορά στις γυναίκες ναυτικούς της Αφρικής », δήλωσε η Olivia Swift, Ανώτερη Διευθύντρια Προγράμματος στο Lloyd's Register Foundation.
Πέρα από τις γυναίκες που επηρεάζονται άμεσα από αυτή την πρωτοβουλία, η Sea Shepherd επωφελείται από την ύπαρξη τοπικά εκπαιδευμένων δοκίμων επί του σκάφους, με εμπειρία από πρώτο χέρι σε μέτρα διατήρησης των ωκεανών για την καταπολέμηση της παράνομης, λαθραίας και άναρχης (ΠΛΑ) αλιείας.
Η χρηματοδότηση από το Lloyd's Register Foundation θα επιτρέψει επίσης στη Sea Shepherd να αναπτύξει μελλοντικές συνεργασίες με ομάδες όπως οι Γυναίκες στη Θαλάσσια Αφρική, οι Γυναίκες στη Θαλάσσια Ανατολική και Νότια Αφρική και η Ένωση Γυναικών Ναυτικών της Νιγηρίας. Με την επέκταση αυτού του προγράμματος, το Sea Shepherd θα δημιουργήσει ευκαιρίες για πρώην δόκιμους να καθοδηγήσουν νέους από τις πατρίδες τους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter