Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνεργασία LR και Green Marine για τη μεθανόλη

0methanoli Small

Η Lloyd's Register (LR) και η Green Marine, ένας δανικός πάροχος συμβουλευτικών υπηρεσιών που ειδικεύεται στη μεθανόλη ως καύσιμο πλοίων, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν λύσεις προστιθέμενης αξίας σε ναυτιλιακούς ενδιαφερόμενους φορείς που στοχεύουν στην κατασκευή ή μετασκευή και λειτουργία πλοίων με τεχνολογία μεθανόλης ως καυσίμου, με πρωταρχική εστίαση στην κατάρτιση.
Η μεθανόλη, γνωστή για τη χαμηλότερη ένταση άνθρακα και τις δυνατότητές της για παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παρουσιάζει μια πολλά υποσχόμενη πορεία για την προώθηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Ως νέο καύσιμο στη ναυτιλία, εξακολουθεί να υπάρχει περιορισμένη επιχειρησιακή εμπειρία της μεθανόλης ως καυσίμου πλοίων και η χρήση της παρουσιάζει προκλήσεις για τους ναυτικούς και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους, παράλληλα με τις ικανότητες στην ξηρά που απαιτούνται για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της αποδοτικής χρήσης.
Η Green Marine έχει αναπτύξει έμπειρη εκπαίδευση που παρέχεται από πρώην καπετάνιους και επικεφαλής μηχανικούς με πάνω από 100.000 ώρες επιχειρησιακής εμπειρίας επί του σκάφους σε πλοία διπλού καυσίμου μεθανόλης. Αυτό, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία της LR στους κανόνες, την εκτίμηση και τη διαχείριση κινδύνων, καθώς και τον ανθρώπινο παράγοντα, παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη που αναμένεται να δημιουργήσει σημαντική αξία στην πράξη.
Ο Andy McKeran, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Lloyd's Register, δήλωσε: «Αυτή η συνεργασία αντικατοπτρίζει την κοινή δέσμευση της LR και της Green Marine για την προώθηση βιώσιμων λύσεων στον ναυτιλιακό τομέα. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία μας και συνεργαζόμενοι με την Green Marine, στοχεύουμε να επιταχύνουμε την υιοθέτηση της μεθανόλης ως βιώσιμης και φιλικής προς το περιβάλλον πηγής καυσίμου, συμβάλλοντας σε ένα πιο πράσινο και πιο βιώσιμο μέλλον για τη ναυτιλιακή βιομηχανία ».
Ο Νίκος Κακαλής, Global Bulk Carriers Segment Director της Lloyd's Register, δήλωσε: «Η LR είναι στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσει τη συνεργασία της με την Green Marine εστιάζοντας στον ανθρώπινο παράγοντα για τη μεθανόλη ως καύσιμο πλοίων. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το πλήρωμα και το προσωπικό ξηράς αποτελούν εξαιρετικά σημαντικό μέρος της βιώσιμης ναυτιλίας, τόσο τώρα όσο και στο μέλλον».
Ο Morten Jacobsen, Διευθύνων Σύμβουλος της Green Marine, δήλωσε: "Το πρόγραμμα κατάρτισης της Green Marine για τη μεθανόλη δημιουργήθηκε με βάση τις πρακτικές γνώσεις που συγκεντρώθηκαν πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας που εργάζονται με πλοία διπλού καυσίμου μεθανόλης. Οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές μας είναι καπετάνιοι και αρχιμηχανικοί με γνώση από πρώτο χέρι της εργασίας με μεθανόλη ως καύσιμο πλοίων και τον ασφαλή χειρισμό της. Το πρόγραμμα κατάρτισης της πράσινης θαλάσσιας μεθανόλης συμπληρώνει τις βασικές κανονιστικές απαιτήσεις κατάρτισης με μάθηση βασισμένη στην εμπειρία. Παρέχουμε πρακτικές γνώσεις για να υποστηρίξουμε τα πληρώματα στην υιοθέτηση τεχνολογίας διπλού καυσίμου μεθανόλης και στον ασφαλή χειρισμό μεθανόλης.
"Η συνεργασία μας με την Lloyds Register για την εκπαίδευση καυσίμων πλοίων μεθανόλης ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις εξελισσόμενες απαιτήσεις και κανονισμούς της ναυτιλιακής βιομηχανίας. "

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter