Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παρέλαβε τα «πράσινα» πλοία η ΤΕΝ

0ten1

Η TEN παρέλαβε τα aframax δεξαμενόπλοια Chios DF και Ithaki DF, που κινούνται με LNG, που είναι τα τελευταία πλοία σε μια σειρά τεσσάρων δεξαμενόπλοιων οικολογικού σχεδιασμού. Τα δύο πρώτα πλοία της σειράς, Njord DF και Ran DF, παραδόθηκαν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2023.Η εταιρεία παρήγγειλε έξι δεξαμενόπλοια με LNG - τέσσερις μεταφορείς αργού πετρελαίου Aframax και δύο optional μεταφορείς προϊόντων πετρελαίου LR2 - στο ναυπηγείο της Νότιας Κορέας Daehan Shipbuilding το 2021. Τα πλοία αποτελούν μέρος του υφιστάμενου προγράμματος πράσινης ανάπτυξης της εταιρείας που περιλαμβάνει συνολικά δέκα πλοία που αναμένεται να εισαχθούν σταδιακά στο στόλο της ΤΕΝ έως το 2026.
Τα υπόλοιπα πλοία υπό κατασκευή περιλαμβάνουν δύο δεξαμενόπλοια μεταφοράς DP2 και δύο Suezmaxes εξοπλισμένα με scrubbers, που πρόκειται να παραδοθούν το 2025, και δύο δεξαμενόπλοια MR εξοπλισμένα με scrubbers που πρόκειται να παραδοθούν το 2026.
Ταυτόχρονα, η TEN ανακοίνωσε την πώληση του δεξαμενόπλοιου Suezmax Eurochampion 2004, κατασκευής 2005 το οποίο ήταν απαλλαγμένο από χρέη. Όπως έχει ενημερωθεί, η πώληση θα συνεισφέρει περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια στα ταμειακά της εταιρίας.
"Η πώληση και η παράδοση αυτών των τριών πλοίων αποτελεί ένα άλλο ορόσημο για την TEN, καθώς υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας για ανανέωση του στόλου συνδυάζοντας κερδοφόρες εκποιήσεις πλοίων με παραδόσεις "πράσινων" πλοίων υψηλών προδιαγραφών μεσακροπρόθεσμες συμβάσεις", σχολίασε ο Γιώργος Σαρόγλου, Πρόεδρος και COO της TEN. «Το Eurochampion 2004 έχει υπηρετήσει καλά την Εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια και ευχόμαστε στους νέους ιδιοκτήτες της "ήρεμες θάλασσες" στα ταξίδια της. Με όλα τα πλοία που κινούνται με ΥΦΑ να έχουν πλέον παραδοθεί, η διοίκηση θα συνεχίσει να διερευνά ευκαιρίες ανάπτυξης τόσο στο μέτωπο των νεότευκτων όσο και των μεταχειρισμένων, διατηρώντας παράλληλα το ενδιαφέρον της για στρατηγικές πωλήσεις για να εξασφαλίσει μια απρόσκοπτη μετάβαση του στόλου στο μέλλον» πρόσθεσε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter