Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνεργασία γιγάντων για πλοία LCO2

0Mitsubishi

Μια νέα συνεργασία που περιλαμβάνει τους κορυφαίους ναυπηγούς της Ιαπωνίας μαζί με τους βιομηχανικούς γίγαντες Mitsui και Mitsubishi επιδιώκει να προωθήσει την ανάπτυξη μεγάλων πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου CO2 ως μέρος των παγκόσμιων πρωτοβουλιών για δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα. Ο στόχος είναι να τεθούν οι βάσεις για την είσοδο της Ιαπωνίας στο αναδυόμενο νέο τμήμα της ναυτιλιακής βιομηχανίας.
Η συνεργασία αυτή δημιουργείται μεταξύ της Mitsubishi και της Mitsui και βασίζεται σε μια παρόμοια συνεργασία που ξεκίνησε τον Μάιο του 2023 από τη Mitsubishi Shipbuilding και τη Nihon Shipyard, μια κοινοπραξία που ιδρύθηκε για το σχεδιασμό πλοίων μεταξύ της Imabari Shipbuilding και της Japan Marine United Corporation. Η Mitsubishi και η Mitsui αναφέρουν ότι τώρα προωθούν την επιχειρηματική ανάπτυξη για την έγκαιρη έναρξη της επιχείρησης δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCS).
Αξιοποιώντας τις τεχνολογίες και την κατασκευαστική τεχνογνωσία της Mitsubishi Shipbuilding και της Nihon Shipyard, η συνεργασία θα εργαστεί για τη δημιουργία των υποδομών κατασκευής και παραγωγής των μεταφορέων LCO2 και θα εξετάσει τις απαιτήσεις για τις χερσαίες εγκαταστάσεις. Οι εταιρείες σημειώνουν ότι θα είναι σημαντικό να τυποποιηθούν οι προδιαγραφές και ο σχεδιασμός των μεταφορέων LCO2, καθώς και να αναπτυχθεί μια ρεαλιστική αλυσίδα εφοδιασμού παραγωγής, ώστε να μπορούν να κατασκευαστούν τα πλοία LCO2.
Τον Μάιο του 2023, η Mitsubishi Shipbuilding και η Nihon Shipyard Co. σχημάτισαν κοινοπραξία για την ανάπτυξη ενός ποντοπόρου μεταφορέα LCO2. Επιπλέον, ο Ιαπωνικός Οργανισμός για την Ασφάλεια των Μετάλλων και της Ενέργειας (JOGMEC) ξεκίνησε μια μελέτη σκοπιμότητας ως δημόσιο έργο.
Η Ιαπωνία φαίνεται να ανταγωνίζεται τόσο τα κινεζικά ναυπηγεία όσο και τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας, τα οποία επιδιώκουν επίσης να κατακτήσουν την συγκεκριμένη αγορά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter