Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θα καταφέρει ο όμιλος Harim να αποκτήσει την HMM;

harim

Ο όμιλος Harim Group, μαζί με μία εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων, επελέγη από τους κορεάτικους κρατικούς πιστωτές ως ο υποψήφιος για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ναυτιλιακής εταιρείας της Νοτίου Κορέας της HMM.


Οι δυο κρατικές εταιρείες, Korea Development Bank και Korea Ocean Business Corp, πρόκειται να υπογράψουν συμφωνία αγοράς μετοχών με τον όμιλο Harim Group, αφού διαπραγματευτούν τους όρους και οριστικοποιήσουν τη συμφωνία το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους για το 57,9% του μετοχικού κεφαλαίου της HMM.
Το Harim Group έχει ήδη μια σημαντική παρουσία στη ναυτιλία, έχοντας αγοράσει την Pan Ocean, έναν από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες χύδην φορτίων της χώρας, πριν από μερικά χρόνια.
Ωστόσο οι αναλυτές αμφισβητούν την δυνατότητα του Ομίλου να αποκτήσει την HMM. Η Harim βασίζεται στην Pan Ocean, μια ναυτιλιακή εταιρεία που της ανήκει κατά 54,72% ως πηγή χρηματοδότησης για την εξαγορά, αλλά οικονομικοί σύμβουλοι προβλέπουν ότι κάτι τέτοιο θα έθετε σε σοβαρή οικονομική δυσχέρεια την Pan Ocean και τους μετόχους της.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου, τα ταμειακά διαθέσιμα της Harim Holdings ανέρχονταν σε 1,46 τρισεκατομμύρια γουόν, σύμφωνα με την Korea Ratings, αν και φέρεται να προσέφερε 6,4 τρισεκατομμύρια γουόν για την εξαγορά της HMM. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα χρειαστεί να βασιστεί σημαντικά σε εξωτερικό δανεισμό, αυξάνοντας την πιθανότητα αυξημένου χρηματοοικονομικού κόστους για την Pan Ocean.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter