Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η ERMA FIRST κέρδισε την έγκριση BV για σύστημα ηλεκτροδότησης ξηράς

0bureau veritas logo

Το Bureau Veritas (BV) χορήγησε κατ' αρχήν έγκριση στην ERMA FIRST για το σύστημα BLUE CONNECT. Το σύστημα της ERMA FIRST, το οποίο μπορεί να στεγαστεί σε εμπορευματοκιβώτιο ή να παρασχεθεί σε αυτόνομη διαμόρφωση, επιτρέπει στα πλοία να συνδέονται με διαφορετικά συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας ξηράς με βάση την απαιτούμενη ισχύ τους. Το BLUE CONNECT μπορεί να συνδεθεί στην υποδομή ενός λιμανιού (εξωτερική σύνδεση) και στο ηλεκτρικό δίκτυο ενός πλοίου (εσωτερική σύνδεση).
Η σύνδεση με την ξηρά θα αποτελεί απαίτηση για τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τα κρουαζιερόπλοια στα ευρωπαϊκά λιμάνια από το 2030 και μπορεί να ζητηθεί από άλλους πελάτες που επιθυμούν να εξαλείψουν ή να μειώσουν τις εκπομπές ενώ βρίσκονται στο λιμάνι.
Το σύστημα BLUE CONNECT έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένη μέγιστη χωρητικότητα φορτίου σύμφωνα με τις επιμέρους προδιαγραφές του πλοίου και για την κάλυψη συγκεκριμένων λιμενικών απαιτήσεων. Αυτό παρέχει μέγιστη ευελιξία για πρόσβαση στην ξηρά ενώ βρίσκεστε αγκυροβολημένοι. Ο εξοπλισμός σύνδεσης ξηράς υψηλής τάσης (HVSC) μπορεί είτε να είναι αυτόνομος είτε να περιλαμβάνεται στο εμπορευματοκιβώτιο 40ft.
Η Bureau Veritas επιβεβαίωσε ότι το σύστημα BLUE CONNECT HVSC πληροί τις απαιτήσεις του για ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της δομικής ακεραιότητας του «κουτιού» εμπορευματοκιβωτίου που περιέχει το σύστημα σύνδεσης, επιτρέποντας στη μονάδα να αποθηκεύεται στο κατάστρωμα του πλοίου και να αναπτύσσεται όταν απαιτείται.
«Είναι πάντα χαρά μας να μπορούμε να υποστηρίζουμε την καινοτομία – και για εμάς, που εδρεύουμε εδώ, να υποστηρίζουμε την καινοτομία στην Ελλάδα. Η έγκρισή μας βοηθά στην ταχεία εφαρμογή της λύσης BLUE CONNECT, παρέχοντας τη σιγουριά ότι θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις ταξινόμησης για την ασφάλεια και την απόδοση», δήλωσε η Paillette Palaiologou, Αντιπρόεδρος, Marine & Offshore της Bureau Veritas, με έδρα την Αθήνα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter