Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μείωσε το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα η DP World Marine Services

0unifeedervessel

Η DP World Marine Services μείωσε το αποτύπωμα άνθρακα περισσότερο από 16% το 2023 σε σύγκριση με τη βασική γραμμή των 2.118 κιλοτόνων ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα (ktCO2e) το 2019.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μεγάλο μέρος της εξοικονόμησης προήλθε από τη βελτίωση των δρομολογίων και του προγραμματισμού των πλοίων της για να εγγυηθεί την πλήρη χρήση και την ελαχιστοποίηση του χρόνου αδράνειας.
Το αποτύπωμα άνθρακα της DP World Marine Services υπολογίζεται χρησιμοποιώντας μια εσωτερική τεχνολογία, με τις επιχειρησιακές οντότητες να υποβάλλουν εβδομαδιαίες εκθέσεις σχετικά με τη χρήση ορυκτών καυσίμων και ενέργειας με βάση την τιμολόγηση.
Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια διεξοδική στρατηγική για την περαιτέρω μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, με στόχο τη μείωση κατά 25% έως το 2030.
Αυτό περιλαμβάνει αύξηση της αποδοτικότητας κατά 12% για τον υπάρχοντα στόλο πλοίων μέσω τεχνικών όπως η επίστρωση κύτους και ο καθαρισμός του κύτους, καθώς και συμβολή 5% από την υιοθέτηση βιοκαυσίμων για την αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων.
Τέλος, η Marine Services σχεδιάζει να εισαγάγει περίπου 20 νέα σκάφη για να αντικαταστήσει παλαιότερα, λιγότερο αποδοτικά σκάφη, προσθέτοντας 8% στον στόχο μείωσης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter