Πεμ05092024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

AiP στην ERMA FIRST από τον DNV

0εγκρ

Ο DNV εξέδωσε το AiP στην ERMA FIRST μετά την επιτυχή ολοκλήρωση μιας τεχνικής αναθεώρησης, αξιολόγησης κινδύνου και αναθεώρησης της μελέτης σκοπιμότητας της εταιρείας για το OCC σε πλοία RoRo. Με αυτόν τον τρόπο ο νηογνώμονας επιβεβαιώνει ότι ο προτεινόμενος σχεδιασμός έχει εγκριθεί για εγκατάσταση σε ποντοπόρα πλοία.
Συγκεκριμένα, το σύστημα ERMA FIRST CCS χρησιμοποιεί τεχνολογία απορρόφησης αμίνης και ιδιόκτητο διαλύτη αμίνης για την απορρόφηση CO2 από καυσαέρια. Όταν θερμαίνεται, η χημική αντίδραση που συμβαίνει αντιστρέφει την απορρόφηση και διαχωρίζει το CO2 από το διαλύτη. Το CO2 που απελευθερώνεται στη συνέχεια υγροποιείται και αποθηκεύεται υπό κρυογονικές συνθήκες επί του σκάφους και ο αναγεννημένος διαλύτης μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, δημιουργώντας μια εξαιρετικά αποτελεσματική αναγεννητική διαδικασία OCC.
Τον Οκτώβριο του 2023, η ERMA FIRST κέρδισε επίσης AiP από τον νηογνώμονα Lloyd's Register με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο για το σύστημα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα με βάση την απορρόφηση αμίνης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter