Πεμ05092024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην αγορά δεξαμενόπλοιων

0Tanker deck

Sea Pioneer, Dynacom και Evalend Shipping έχουν ξεκινήσει την αγορά νέων πλοίων, τα οποία περιλαμβάνουν δεξαμενόπλοια και μεταφορείς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).
Σύμφωνα με την Intermodal Shipbrokers, η Sea Pioneer έχει παραγγείλει δύο δεξαμενόπλοια MR και δύο προαιρετικά. Η σύμβαση ναυπήγησης για πλοία 50.000 dwt τοποθετήθηκε στα ναυπηγεία K Shipbuilding στη Νότια Κορέα. Η παράδοση των νεότευκτων έχει προγραμματιστεί για το 2025. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε την τιμή των πλοίων.
Οι Έλληνες δραστηριοποιήθηκαν στην αγορά των δεξαμενόπλοιων, με την Dynacom να ασκεί δικαιώματα προαίρεσης σε τέσσερα δεξαμενόπλοια 115.000 dwt από την DSIC στην Κίνα. Τα σκάφη θα είναι κατηγορίας πάγου, εξοπλισμένα με πλυντρίδες. Η τιμή τους θα είναι 62 εκατομμύρια δολάρια το καθένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που αποκάλυψε η Intermodal. Αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ 2025 και 2026.
Τέλος, στον τομέα του φυσικού αερίου, η Evalend Shipping παρήγγειλε δύο πλοία μεταφοράς LNG 174.000 cbm από τη Hyundai HI στη Νότια Κορέα. Τα πλοία κοστίζουν 262,7 εκατομμύρια δολάρια το καθένα και έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν το 2028.
Οι παραγγελίες έρχονται στο πίσω μέρος του αυξανόμενου ενδιαφέροντος της Ελλάδας να επενδύσει στον συγκεκριμένο ναυτιλιακό τομέα. Για να υπενθυμίσουμε, τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, η Evalend συνεργάστηκε με την Yangzijiang Shipbuilding για την κατασκευή τεσσάρων δεξαμενόπλοιων με μεταφορική ικανότητα 75.000 τόνων νεκρού βάρους το καθένα. Η εταιρεία θα πληρώσει 50 εκατομμύρια δολάρια ανά σκάφος, όλα προγραμματισμένα για παράδοση το 2026.
Τέλος η Dynacom υπέγραψε επίσης σύμβαση ναυπήγησης με την Dalian Shipbuilding (DSIC) για δύο πολύ μεγάλους μεταφορείς αργού πετρελαίου (VLCC). Τα VLCCs θα ενσωματώσουν φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά για να ανταποκριθούν στον Δείκτη Σχεδιασμού Ενεργειακής Απόδοσης (EEDI) του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) Φάση III.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter