Πεμ05092024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η πτώση κερδών έφερε παραίτηση

0Cosco Shipping

Ανακοινώθηκε χθες η παραίτηση του προέδρου Liu Chong αφότου το τμήμα ναυτιλιακής χρηματοδότησης και χρηματοδοτικής μίσθωσης της Cosco ανέφερε απότομη πτώση των κερδών. Οι λειτουργίες θα συνεχιστούν υπό τη διεύθυνση ενός νέου στελέχους, του Zhang Mingwen. Η Cosco Shipping Development είναι το τμήμα χρηματοδότησης πλοίων, μίσθωσης πλοίων και μίσθωσης εμπορευματοκιβωτίων της China Cosco, βραχίονα του κινεζικού κράτους και του μεγαλύτερου πλοιοκτήτη στον κόσμο βάσει χωρητικότητας. Το τμήμα οικονομικών ελέγχει περιουσιακά στοιχεία πλοίων αξίας περίπου 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των boxships, των bulkers, των δεξαμενόπλοιων και των μεταφορέων LNG.
Το τμήμα χρηματοδοτικής μίσθωσης διαθέτει επίσης εμπορευματοκιβώτια αξίας περίπου 3,8 εκατομμυρίων TEU υπό διαχείριση και λειτουργεί εργοστάσια με δυνατότητα κατασκευής 1,4 εκατομμυρίων TEU ετησίως.
Στις 31 Οκτωβρίου, στην τριμηνιαία έκθεσή της, η Cosco Shipping Development δήλωσε ότι τα κέρδη της που αποδίδονται στους μετόχους μειώθηκαν κατά 67% τα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους (και 90% για το τρίτο τρίμηνο από μόνη της). Η εταιρεία εξήγησε την απότομη πτώση ως συνέπεια της επιβράδυνσης της βιομηχανίας εμπορευματοκιβωτίων, η οποία έπληξε όλους τους παράγοντες της αγοράς.
Ο Liu παραιτείται ταυτόχρονα από δύο άλλες θέσεις διοικητικών συμβουλίων σε μη συνδεδεμένες εταιρείες. Μέχρι την Τρίτη, είχε επίσης υπηρετήσει ως διευθυντής της China Merchants Securities και της Everbright Bank.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter