Τρι05142024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υποτονικό 2023 «βλέπει» η Maersk

0MaerskLine

Η Maersk ανακοίνωσε ένα δεύτερο τρίμηνο του 2023 που ήταν πάνω από τις προβλέψεις, αν και η συνεχής εξομάλυνση της αγοράς είχε ως αποτέλεσμα χαμηλότερους όγκους και χαμηλότερους ναύλους.
Σύμφωνα με τη Maersk, τα έσοδά της ανήλθαν σε 13,0 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 21,7 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2, ενώ η κερδοφορία ήταν ισχυρή στο 2022,12%, αν και σημαντικά χαμηλότερη σε σύγκριση με το εξαιρετικά ισχυρό δεύτερο τρίμηνο του 4.
Παρά την χειρότερη άποψη της αγοράς για το δεύτερο εξάμηνο, η Maersk ενισχύει την οικονομική της πρόβλεψη και τώρα αναμένει υποκείμενο EBITDA ύψους 9,5 - 11,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων (προηγουμένως 8,0 - 11,0 δισεκατομμύρια δολάρια) και υποκείμενο EBIT 3,5 - 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (προηγουμένως 0,2 - 0 δισεκατομμύρια δολάρια).
Τα έσοδα από τη ναυτιλία μειώθηκαν από 17,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι ναύλοι και οι όγκοι φορτίου μειώθηκαν.
Τα έσοδα από Logistics & Services ήταν 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι χαμηλότεροι όγκοι λόγω της συνεχιζόμενης μείωσης των αποθεμάτων και της μειωμένης ζήτησης των πελατών, καθώς και οι χαμηλοί συντελεστές, επιβάρυναν την κατηγορία.
Η Maersk αποκάλεσε «υποτονικές προοπτικές της αγοράς» για το υπόλοιπο του 2023, δείχνοντας μια βαθύτερη και μεγαλύτερη από την αναμενόμενη εξομάλυνση της αγοράς. Παρά το ισχυρότερο από το αναμενόμενο πρώτο εξάμηνο του έτους και την αύξηση των προβλέψεών της για το έτος, η Maersk, η οποία είναι η μεγαλύτερη εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία και συχνά θεωρείται βαρόμετρο όχι μόνο για τη ναυτιλιακή βιομηχανία αλλά και για το παγκόσμιο εμπόριο, επιβεβαίωσε αυτό που άλλοι ανέφεραν ότι η ανάκαμψη της ναυτιλίας εμπορευματοκιβωτίων παραμένει άπιαστη.
Το τρίτο τρίμηνο είναι συνήθως μια περίοδος αυξημένων αποστολών καθώς οι λιανοπωλητές ανανεώνουν τα αποθέματα για την περίοδο φθινοπωρινών πωλήσεων και τις διακοπές στο τέλος του έτους, αλλά αντ 'αυτού η Maersk λέει στους επενδυτές ότι η διόρθωση αποθεμάτων που ξεκίνησε το 4ο τρίμηνο του 2022 «φαίνεται να παρατείνεται και τώρα αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους». Με βάση τη συνεχιζόμενη μείωση των αποθεμάτων, η Maersk μείωσε την πρόβλεψή της για τον όγκο για το 2023. Προέβλεψαν στους επενδυτές ότι ο παγκόσμιος όγκος εμπορευματοκιβωτίων θα μειωθεί σε ένα εύρος 1 έως 4% για όλο το 2023 έναντι προηγούμενης εκτίμησης που κυμαίνεται από ανάπτυξη 0,5% έως μείωση 2,5% για το έτος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter