Τετ05152024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η MOL αναπτύσσει το Starlink

0Starlink

Ο ιαπωνικός όμιλος MOL έχει ενταχθεί στον αυξανόμενο αριθμό εταιρειών που έχουν υιοθετήσει την υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου Starlink της SpaceX, η οποία κάνει συνδέσεις με το σχετικά χαμηλό κόστος και τις υψηλές ταχύτητές της.
Σε συνεργασία με τον ιαπωνική εταιρία δορυφορικών επικοινωνιών KDDI, η MOL θα εγκαταστήσει το Starlink στο κρουαζιερόπλοιο της, το Nippon Maru. Τα επιβατηγά πλοία έχουν αυξημένη ζήτηση για συνδεσιμότητα λόγω των αναγκών των επισκεπτών για Wi-Fi και οι εταιρείες κρουαζιέρας ήταν από τους πρώτους και πιο ενθουσιώδεις υιοθετητές του Starlink. Η MOL θα εγκαταστήσει επίσης το Starlink στα πορθμεία της (Sunflower Sapporo και Sunflower Satsuma) και σε ένα παράκτιο πλοίο ro/ro (Musashi Maru).
Η εταιρεία δήλωσε ότι η απόφασή της να δοκιμάσει το Starlink προήλθε από τον αυξανόμενο όγκο μεταφοράς δεδομένων στη σύγχρονη ναυτιλία, η οποία «παρουσιάζει προκλήσεις» για τη συνδεσιμότητα πλοίου-ξηράς με το παραδοσιακό satcom. Οι υψηλότερες ταχύτητες θα βοηθήσουν τη MOL να μοιράζεται ευκολότερα δεδομένα που σχετίζονται με τις λειτουργίες των πλοίων με τις ομάδες διαχείρισης της ακτής.
Επιπλέον, θα αποτελέσει εργαλείο πρόσληψης και διατήρησης της ψυχικής υγείας για μια νέα γενιά ναυτικών - και υπηρεσία προστιθέμενης αξίας για τους επιβάτες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter