Τετ05152024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αυξημένα έσοδα και ενεργειακή αναβάθμιση πλοίων για την Capital Product Partners

0marinakis

Αυξημένα κέρδη σημείωσε το β’ τρίμηνο του 203 η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Capital Product Partners L.P. συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.


Ειδικότερα η εταιρία εμφάνισε αύξηση των εσόδων σε ποσοστό 20% με έσοδα $88,5 εκατ. έναντι $74,0 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2022 και προχωρά σε διανομή μερίσματος ύψους 0,15 δολ. ανά μετοχή καθώς και σε επαναγορά 156,560 ιδίων μετοχών με μέσο κόστος $13,30 ανά μετοχή.
Επίσης μέσα στο 2ο τρίμηνο του 2023, παραδόθηκε το νεότευκτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων M/V Buenaventura Express με μακροχρόνια ναύλωση ενώ συμφωνήθηκε η πώληση του πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου M/V Cape Agamemnon, χωρητικότητας 179,221 DWT.
Η εταιρεία προέβη στην ενεργειακή αναβάθμιση των πλοίων M/V Athos, M/V Athenian και M/V Aristomenis,
Ο Γεράσιμος Καλογηράτος, CEO της CPLP, δήλωσε:
«Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023, με την παράδοση του νεότευκτου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων M/V Buenaventura Express, ολοκληρώσαμε επιτυχώς το στρατηγικό πρόγραμμα ανάπτυξης του στόλου μας αποτελούμενο από τρία νεότευκτα πράσινης τεχνολογίας πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 13.000 TEU με δεκαετή ναύλωση το κάθε ένα, καθώς και ένα LNG/C τελευταίας γενιάς με επταετή ναύλωση. Επιπλέον, ολοκληρώσαμε ένα σημαντικό πλάνο ενεργειακής αναβάθμισης των πλοίων M/V Athos, M/V Athenian και M/V Aristomenis, βελτιώνοντας συνολικά την ενεργειακή αποδοτικότητα και μειώνοντας το ανθρακικό αποτύπωμα του στόλου μας. Τέλος, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανανέωσης του στόλου μας, προχωρούμε στην πώληση του μοναδικού πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου του στόλου M/V Cape Agamemnon με έτος κατασκευής το 2010».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter