Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο στόλο της Grimaldi το multipurpose vessel G5 “Great Antwerp”

0Great Antwerp4

Ο Όμιλος Grimaldi παρέλαβε το πλοίο πολλαπλών χρήσεων Great Antwerp στις αρχές της εβδομάδας από το ναυπηγείο Hyundai Mipo στο Ulsan της Νότιας Κορέας.
Είναι το πρώτο από τις έξι μονάδες ro-ro πολλαπλών χρήσεων που ανατέθηκαν στην κορεατική εταιρεία μόλις πριν από δύο χρόνια. Το πλοίο εγκαινιάζει μια νέα κατηγορία που ονομάζεται G5, η οποία είναι η εξέλιξη των πλοίων πολλαπλών χρήσεων G4 ro-ro που κατασκευάστηκαν από το ίδιο ναυπηγείο και παραδόθηκαν στον όμιλο Grimaldi το 2014 και το 2015.
Τα πλοία κατηγορίας G5 μπορούν να μεταφέρουν 4.700 γραμμικά μέτρα κυλιόμενου φορτίου, 2.500 CEU και 2.000 TEU. Σε σύγκριση με την προηγούμενη κατηγορία G4, τα νέα πλοία έχουν την ίδια χωρητικότητα για κυλιόμενο φορτίο, ενώ η χωρητικότητα των εμπορευματοκιβωτίων τους διπλασιάζεται.
Η κύρια μηχανή του πλοίου και οι βοηθητικές γεννήτριες ντίζελ συμμορφώνονται με το ΝΟx επίπεδα που επιβάλλονται από τον κανονισμό Tier III, ενώ το ενσωματωμένο σύστημα πρόωσης μεταξύ πηδαλίου και έλικα ελαχιστοποιεί τις απώλειες στροβίλου, βελτιστοποιεί την απόδοση πρόωσης και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου.
Το σκάφος έχει σχεδιαστεί γιαcold ironing με παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην ακτή. Επιπλέον, η ηλεκτρική κατανάλωση των μηχανημάτων επί του οχήματος (αντλίες, ανεμιστήρες κ.λπ.) μειώνεται χάρη στην εγκατάσταση συσκευών μετάδοσης κίνησης μεταβλητής συχνότητας, ενώ η εφαρμογή χρωμάτων τριβής μειώνει την αντίσταση της γάστρας, αυξάνοντας έτσι την απόδοση. Το πλοίο είναι επίσης εξοπλισμένο με υβριδικά συστήματα καθαρισμού καυσαερίων για τη μείωση των εκπομπών θείου και σωματιδίων.
Σύμφωνα με τον Grimaldi, το πλοίοεπιτρέπει τη μείωση του CO2 εκπομπές ανά μεταφερόμενο τόνο έως και 43% σε σύγκριση με τα άλλα πλοία πολλαπλών χρήσεων Ro-Ro της εταιρείας.
Όλες οι μονάδες κατηγορίας G5 θα παραδοθούν μεταξύ 2023 και 2024 και θα αναπτυχθούν στις θαλάσσιες υπηρεσίες του Ομίλου Grimaldi μεταξύ της Βόρειας Ευρώπης και της Δυτικής Αφρικής.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter