Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μεγάλοι carriers ενώνονται για να βελτιώσουν την ασφάλεια των φορτίων

0burningcargoship

Μερικοί από τους μεγαλύτερους θαλάσσιους μεταφορείς φορτίων στον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον πρώτο industrial safety technology accelerator στον κόσμο για να ξεκινήσουν μια νέα πρωτοβουλία καινοτομίας για τη μείωση της απώλειας φορτίου στη θάλασσα.


Η Evergreen Line, η HMM, η Maersk, ο Όμιλος Offen, η ONE (Ocean Network Express), η Seaspan καθώς και η Lloyd's Register ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Safetytech Accelerator για να βρουν και να προωθήσουν τεχνολογικές καινοτομίες από όλους τους ναυτιλιακούς και άλλους βιομηχανικούς τομείς για να μειώσουν τη συχνότητα και τον αντίκτυπο των πυρκαγιών φορτίου ή της απώλειας φορτίου στη θάλασσα.
Η κλίμακα και το εύρος των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι φορείς εκμετάλλευσης αυξάνεται και συνεχίζει να εξελίσσεται. Αυτά περιλαμβάνουν, μέσω της αυξανόμενης μεταφοράς μπαταριών ιόντων λιθίου είτε σε εμπορευματοκιβώτια είτε εντός ηλεκτρικών οχημάτων σε μεταφορείς αυτοκινήτων και την αυξανόμενη αύξηση της πολυπλοκότητας και του μεγέθους των σύγχρονων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Η απώλεια πυρκαγιάς και φορτίου στη θάλασσα όχι μόνο έχει άμεσο αντίκτυπο στην ασφάλεια των επιβαινόντων, αλλά δημιουργεί επίσης τη δυνατότητα σημαντικής περιβαλλοντικής ζημίας.
Το Safetytech Accelerator Cargo Fire &loss Innovation Initiative (CFLII) είναι ένα συνεργατικό πρόγραμμα τεχνολογικής επιτάχυνσης που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του ζητήματος μέσω της διαμόρφωσης κοινών απαιτήσεων, του προσδιορισμού τεχνολογικών λύσεων, της ανάληψης προσεκτικά σχεδιασμένων δοκιμών και της ανάπτυξης βέλτιστων πρακτικών και συστάσεων.
Η πρωτοβουλία έχει ευρύ πεδίο εφαρμογής που περιλαμβάνει τρία σημαντικά θέματα ενδιαφέροντος. Το πρώτο αφορά τον έλεγχο του φορτίου επί του πλοίου, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσον το φορτίο έχει φορτωθεί, ασφαλιστεί και παρακολουθείται σωστά κατά τη διάρκεια της διαμετακόμισης. Ο δεύτερος τομέας καλύπτει την ικανότητα ανίχνευσης πυρκαγιάς επί του σκάφους και διακοπής της εξάπλωσής της μέσω αποτελεσματικής απόκρισης επί του σκάφους, ιδιαίτερα σε μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και μεταφορείς αυτοκινήτων. Το τρίτο σχετίζεται με τις προκλήσεις που δημιουργούνται από την αυξανόμενη κλίμακα των σκαφών.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Safetytech Accelerator, Maurizio Pilu, δήλωσε: «Η αποστολή του Safeytech Accelerator είναι να βοηθήσει στην επίλυση μερικών από τις πιο σύνθετες προκλήσεις ασφάλειας, κινδύνου και ανθεκτικότητας στη βιομηχανία μέσω ανοικτής καινοτομίας και συνεργασίας. Η εξάλειψη της πυρκαγιάς και της απώλειας φορτίου είναι μια μεγάλη πρόκληση στη ναυτιλιακή βιομηχανία και ενώ τα ατυχήματα είναι ευτυχώς σπάνια, ο αντίκτυπός τους μπορεί να είναι εξαιρετικά μεγάλος. Μαζί με την Anchor Partners ελπίζουμε ότι αυτή η νέα συνεργατική πρωτοβουλία επιτάχυνσης της τεχνολογίας θα βοηθήσει τη βιομηχανία να σημειώσει σημαντική πρόοδο προς αυτόν τον στόχο».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter