Τρι04302024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εντός διμήνου η απόφαση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

nauphgeia eleusinas 987

Εντός του προσεχούς διμήνου αναμένεται η δικαστική απόφαση από το Πρωτοδικείο Αθηνών, σχετική με την συμφωνία εξυγίανσης, η οποία και θα ανοίξει τον δρόμο για τον εκσυγχρονισμό και την τεχνολογική αναβάθμιση των υποδομών των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Η εκδίκαση έγινε χθες στο Πρωτοδικείο Αθηνών σε θετικό κλίμα, ενώ υπέρ του σχεδίου τάχθηκε το σύνολο των εμπλεκομένων φορέων: το ελληνικό δημόσιο, οι τράπεζες, οι εργαζόμενοι, και η αμερικανική Κρατική Επενδυτική Τράπεζα-DFC με σχετική επιστολή που απέστειλε στο δικαστήριο. Η Αμερικανική Κρατική Επενδυτική Τράπεζα έχει δεσμευθεί για τη συμμετοχή της στην εξυγίανση με 102 εκατ. δολάρια και θα εμπλακεί στο σχέδιο ως οικονομικός πιστωτής.
Βάσει χρονοδιαγράμματος η πλήρης λειτουργία των Ναυπηγείων θα είναι εφικτή μέσα στο καλοκαίρι και στόχος των επικεφαλής είναι στο άμεσο μέλλον να υπάρξει η δυνατότητα επισκευών για 10-12 πλοία ταυτόχρονα, με απώτερη επιδίωξη τα Ναυπηγεία Ελευσίνας να αναλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την επισκευή 200 πλοίων σε ετήσια βάση.
Επισημαίνεται ότι σήμερα το Ναυπηγείο Ελευσίνας λειτουργεί μόνο με πλοία που βρίσκονται στα ντόκα του Ναυπηγείου, δεδομένου ότι και οι τρεις δεξαμενές του δεν έχουν άδεια λειτουργίας και έχουν σημαντικές ζημιές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter