Τρι04302024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πόλεμο τιμών στους liners, βλέπουν οι αναλυτές

containerships

Για πόλεμο τιμών κάνει λόγο η δανική εταιρεία ανάλυσης θαλάσσιων δεδομένων Sea-Intelligence η οποία σημείωσε τις διαφορετικές πολιτικές που ακολούθησαν οι liners στη πρώτη φάση μείωσης της ζήτησης στις αρχές του 2020 όταν εμφανίστηκε η Covid 19 και στην πρόσφατη κατάρρευση της ζήτησης εμπορευματοκιβωτίων, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του 2022.


Στην πρώτη περίπτωση, η Sea-Intelligence είπε ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών αντέδρασαν γρήγορα, μειώνοντας τη χωρητικότητα με ρυθμό που ταίριαζε στην πτώση της ζήτησης.
Αυτό σημαίνει ότι οι liners είχαν σαφώς και την ικανότητα και την προθυμία να προσαρμόσουν τη χωρητικότητα, σχολίασαν oi Δανοί αναλυτές.
Στη δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα με τη Sea-Intelligence, η διάταξη των δυνάμεων στην αγορά - στα τέλη του 2022 - παρέμεινε σχετικά αμετάβλητη σε σύγκριση με το 2020, και ως εκ τούτου, οι εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων πρέπει να θεωρηθεί ότι εξακολουθούν να έχουν την ίδια μεταφορική ικανότητα στο τέλος του 2022 όπως και το 2020. Οι ναυτιλιακές εταιρείες φαίνεται ότι επέλεξαν να μην ασκήσουν την επιλογή τους για μείωση της μεταφορικής ικανότητας ως απάντηση στην παρούσα ύφεση της ζήτησης.
Μια επιλογή να επιτραπεί η διατήρηση της πλεονάζουσας χωρητικότητας συνδέεται με μια επιλογή να επιτραπεί ο χαμηλός βαθμός αξιοποίησης και έτσι να επιτραπεί η συνέχιση της πτώσης των ναύλων. Αυτή είναι μια συμπεριφορά που γνωρίζουμε με μια διαφορετική λέξη: Ένας πόλεμος τιμών, σχολίασαν οι αναλυτές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter